“Αποφάσισα αντί να έχω έναν μονόλογο ψυχρό που καταντά και αλαζονικός να απαντώ σε ερωτήσεις σας” είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναρωτήθηκε πώς διασφαλίζει ο κύριος Τσίπρας όσα συνεφώνησε με τους εταίρους και τελικά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αλαζονεία χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την επιβολή της διενέργειας των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

“Το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του, έχει φοβερές ενοχές μέσα του ως παλιός Αριστερός και προσπαθεί να δραπετεύσει.”

“Με την σημερινή του κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε μόνο τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, που την πληροφορήθηκαν μεσοπέλαγα ή καθοδόν προς διακοπές και υποχρεώσεις ανά την Επικράτεια.”, είπε σκωπτικά ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

“Η ΝΔ ήταν απολύτως έτοιμη γιατί δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του πρωθυπουργού για αυτό το θέμα. ” Σημείωσε δε ότι και η εκλογική επιτροπή και τα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι έτοιμα.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε σήμερα, σημείωσε ο κύριος Μεϊμαράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι λόγοι παραίτησης πρωθυπουργού και κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι η εσωκομματική ρήξη, λέγοντας χαρακτηριστικά «ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τακτικό ή έκτακτο».

«Ίσως νιώθει ότι κοροϊδεύει τον λαό και τους εταίρους του γιατί δεν είναι πολύ έντιμο να πηγαίνεις σε εκλογές μόλις έχεις υπογράψει τη συμφωνία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα συμπαθητικό αλλά «και λίγο ψευτράκο, πονηρούλη και τακτικιστή» σε αυτά τα θέματα.

Περαιτέρω έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας τους τελευταίους 6 μήνες. Αναφερόμενος στον κύριο Τσίπρα είπε ότι « αυτός που πήγε ως δημοκράτης αριστερός τα πέρασε όλα με ένα άρθρο και έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στον Έλληνα αλλά και σε όποιον επισκέπτεται τη χώρα», αναφερόμενος και στα στοιχεία της εγκληματικότητας.

Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει προκαλέσει μόνος του 3 επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Εξέφρασε περαιτέρω την αμφιβολία του για το κατά πόσο θα βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ στην επόμενη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του κατά την προεκλογική περίοδο τόνισε πως δεν θα πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό και υποσχέσεις. “Θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε οι εκλογές επειδή κοστίζουν πάρα πολύ να είναι η έσχατη λύση. Αρκετά έπαιξε με τη χώρα ο κύριος Τσίπρας τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά”, είπε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των κομμάτων στα οποία θα απευθυνθεί η ΝΔ όταν λάβει τη διερευνητική εντολή ο κύριος Μεϊμαράκης υπογράμμισε: “θα συναντηθώ αρχικά με τον κύριο Θεοδωράκη και την κυρία Γεννηματά ενώ αμέσως μετά προτίθεμαι να φτιάξω ένα κατάλογο συνάντησης με τους υπόλοιπους αρχηγούς. Είναι πιθανό από τη στιγμή που ο κύριος Τσίπρας συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή, να συζητήσουμε με τα όργανα του κόμματος για το εάν θα υπάρξει τέτοια συνάντηση. Θα συναντηθώ σίγουρα με το ΚΚΕ και τον κύριο Λαφαζάνη. Υπάρχει ένα ερωτηματικό για το εάν θα συναντηθώ με τον κύριο Καμμένο”.