Ύστερα από έναν αγώνα που έγιναν απίστευτες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να χάνει μοναδικές ευκαιρίες, να δίνει ένα γκολ δώρο στην Σπάρτακ Τρνάβα και να δέχεται κόκκινη κάρτα, ο Δικέφαλος έφερε ισοπαλία 1-1 στην Σλοβακία και προκρίθηκε στα Play off του Europa League. Το χρυσό τέρμα για τους ασπρόμαυρους πέτυχε ο Κωνσταντινίδης και πλέον περιμένει αύριο την κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλο του στα play off του Θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε με ενδεκάδα ανάγκης, ξεκίνησε εκπληκτικά και μέσα σε 15 λεπτά είχε δύο απίστευτες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Στο 10 ο Πέλκας έγινε κάτοχος της μπάλας και έβγαλε σε κόντρα επίθεση τον Δικέφαλο, δίνοντας στον Ρόμπερτ Μακ που πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Τούντορ, έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Έργκις Κάτσε εξ επαφής να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε μία μοναδική φάση από αυτές που δεν χάνονται.

Και ενώ η Σπάρτακ Τρνάβα δεν υπήρχε στο γήπεδο, στο 33΄ο Ρόμπιν Όλσεν είπε… να βάλει τον αντίπαλο στο παιχνίδι της πρόκρισης. Έτσι λοιπόν ο Σουηδός τερματοφύλακας και ενώ είχε μπλοκάρει την μπάλα ανέτρεψε τον Σάμπο, σε μία φάση αρκετά σπάνια σε αγώνα ποδοσφαίρου. Βέβαια σηκώνει πολύ συζήτηση η φάση, καθώς ίσως ο διαιτητής της αναμέτρησης ίσως να έπρεπε να δώσει έμμεσο και όχι πέναλτι, καθώς κάτοχος της μπάλας ήταν ο πορτιέρο του Δικεφάλου. Ο Έρικ Σάμπο πάντως δεν χαρίστηκε στους ασπρόμαυρους. Ο Σλοβάκος ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα στο 35΄ και σημείωσε το 1-0 με το σκορ φυσικά να μην είναι δίκαιο.

Στο 38΄ έγινε άλλη μία απίστευτη φάση με τον Μακ να μπαίνει στην περιοχή από τα πλάγια, να δίνει στον Πέλκα ο οποίος σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε (χωρίς κανείς να ξέρει αν η μπάλα πέρασε την γραμμή) και σε δεύτερο σουτ και ενώ η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα, χτύπησε στον πεσμένο Μυστακίδη που εκείνη την ώρα ζητούσε να επικυρώσει ο διαιτητής το γκολ. To ημίχρονο έληξε πολύ περίεργα όσο και οι φάσεις του αγώνα με τον Δικέφαλο να αδικείται από την εξέλιξη του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα πράγματα μπήκαν στη σωστή σειρά του. Στο 48΄ ο Κοροβέσης σέντραρε και ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά ψαράκι από κοντά, ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ και καθάρισε την υπόθεση πρόκριση.

Πάντως τα… απίστευτα συνεχίστηκαν να συμβαίνουν. Στο 53΄ για παράδειγμα ο Ρόμπερτ Μακ βγήκε τετ α τετ μετά από εκπληκτική πάσα του Δημήτρη Πέλκα και ενώ ο Σλοβάκος είχε πολύ ώρα για να πλασάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, άργησε αψυχολόγητα και έστειλε την μπάλα πάνω του!

Στο 56΄ ο πολύ καλός Πέλκας έχασε και αυτός μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν πήγε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Σπαρτάκ αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι ενώ στο 67΄ ο Γιάννης Σκόνδρας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για ένα χτύπημα εκτός φάσης!

Όπως λοιπόν στον αγώνα της Τούμπας έτσι και στην ρεβάνς ο Δικέφαλος έπρεπε να αγωνιστεί με λιγότερους παίκτες και μετά την αποβολή Σκόνδρα δέχτηκε πίεση με την Σπαρτάκ να ελπίζει σε δύο γκολ αφού μόνο με το 3-1 προκρινόταν. Τελικά ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε σωστά και πήρε την πρόκριση χάρη στην πολύ καλή απόδοση και των νεαρών παιδιών του Τούντορ, όπως του Πέλκα, του σκόρερ Κωνσταντινίδη και του Κοροβέση που απέδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στους ασπρόμαυρους.