Με υπεραγωγούς και μαγνήτες, οι επιστήμονες της Lexus κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο πλήρως λειτουργικό hoverboard χωρίς κινητά πτερύγια. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας παρακολουθούμε τον επαγγελματία skater Ρος ΜακΓκούραν, καθώς προσπαθεί να εξοικειωθεί με «το όνειρο του Back to the Future».

Τα γυρίσματα έγιναν ύστερα από 403 ημέρες σχεδιασμού και προετοιμασίας στο “Hoverpark” – έναν ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο στη Βαρκελώνη. Οι ατμοί που βγαίνουν από τα πλαϊνά της σανίδας δεν είναι κάποιου είδους εφέ στο πλαίσιο των γυρισμάτων αλλά υγρό άζωτο που εξατμίζεται καθώς κατεβάζει τη θερμοκρασία των υπεραγωγών στους -196 βαθμούς κελσίου, εξασφαλίζοντας την αδιάκοπη λειτουργία τους.

Η χρήση της μαγνητικής σανίδας περιορίζεται από την αρχή λειτουργίας της και μόνο πάνω από μεταλλικές επιφάνειες είναι δυνατή η αιώρησή της. Οι περιορισμοί έχουν προκαλέσει σωρεία επικριτικών σχολίων στον Ιστό, τόσο από ειδικούς όσο και από φανατικούς του αθλήματος που κατηγορούν την εταιρεία ότι απλώς επαναλαμβάνει πειράματα μικρότερης κλίμακας «σε μία τεράστια μεταλλική επιφάνεια».

«Κάτι δύσκολο παίρνει χρόνο για να υλοποιηθεί, κάτι αδύνατο παίρνει απλώς λίγο χρόνο παραπάνω», απαντά ο επικεφαλής μηχανικός της Lexus, Χαρουίκο Ταναχάσι.

https://www.youtube.com/watch?v=ZwSwZ2Y0Ops

https://www.youtube.com/watch?v=q_BYvUlDviM