«Ένα Grexit δεν θα ήταν κάτι τόσο δραματικό από οικονομικής και δημοσιονομικής άποψης» τόνισε τη Δευτέρα στο RTL ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Ο κ. Σαπέν πρόσθεσε όμως ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποτελεί πλήγμα για το ενιαίο νόμισμα που θα δείχνει ότι συρρικνώνεται ενώ θα πρέπει να διευρύνεται.

«Η δήλωση του γάλλου υπουργού είναι ασυνήθιστα οξεία, γιατί ειδικά το Παρίσι στο παρελθόν επέδειξε μεγαλύτερη κατανόηση για την καταχρεωμένη Ελλάδα από το Βερολίνο και άλλες χώρες της ευρωζώνης» σχολιάζουν γερμανικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος φαίνεται επίσης να τηρεί μετριοπαθέστερη στάση έναντι της Ελλάδας, τόνισε την Κυριακή πως μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε για την αποστολή των ελληνικών προτάσεων έως την Πέμπτη, στη συνέχεια ανέβαλε κατ’ επανάληψη την υποβολή τους, με συνέπεια οι Βρυξέλλες να μην έχουν λάβει τίποτα. Παράλληλα, δήλωσε «απογοητευμένος» από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή την Παρασκευή, ουσιαστικά κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι διαστρέβλωσε τις προτάσεις των δανειστών.