Την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία στις συνομιλίες με τους πιστωτές της Ελλάδας, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

«Ελπίζω ότι (σ.σ. η Ελλάδα) θα πετύχει το καλύτερο στις συνομιλίες της με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και φυσικά τη Γερμανία», είπε ο Ρώσος υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στη γενικότερη διεθνή κατάσταση, ο κ. Λαβρόφ είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη «να ζήσει επί μακρόν σε συνθήκες κυρώσεων», προσπαθεί μάλιστα να επωφεληθεί από αυτές, ενισχύοντας τη διαφοροποίηση της εθνική οικονομία της χώρας και τους τοπικούς παραγωγούς. Ο επικεφαλής της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής χαρακτήρισε «πραγματιστικές» τις σχέσεις των προέδρων Πούτιν και Ομπάμα, διαψεύδοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η πρόσφατη συνάντησή του στο Σότσι με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ως κάποια «επανεκκίνηση» στις αμερικανορωσικές σχέσεις.

«Μόσχα και Ουάσιγκτον συνεργαζόμαστε εκεί, όπου τα συμφέροντά μας συμπίπτουν», είπε ο Σ.Λαβρόφ, εκτιμώντας ότι οι αμερικανορωσικές επαφές είναι μάλλον «επιστροφή στο προηγούμενο φυσιολογικό επίπεδο».

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA και παρά τη γενικότερη αίσθηση, o κ. Λαβρόφ εκτίμησε ότι ουδείς προσπαθεί στην πραγματικότητα να παρεμποδίσει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Ρωσία το 2018.