Μια κηδεία… τελικά μπορεί να μετατραπεί εύστοχα στη σκηνή σε ένα απολαυστικό “μαύρο” κωμικό γεγονός… ένα κωμικό γεγονός, το οποίο γίνεται η αφορμή να ξεσκεπαστεί η νεοπλουτίστικη, μικροαστική αντίληψη της σύγχρονης κοινωνίας.

Η μαύρη κωμωδία του συγγραφέα Παύλου Μάτεσις σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αποστολίδη, με ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής Ομάδα “Έκφραση Β” του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αποσπάσει το χειροκρότημα των θεατών σήμερα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη όλοι οι ηθοποιοί έδωσαν πραγματικά των καλύτερο τους εαυτό, ερμηνεύοντας ρόλους σάτιρας και ειδικότερα δυο εξ’ αυτών (των ηθοποιών) ερμήνευσαν με εύστοχο τρόπο ρόλους κόντρα στην φύση τους με τεράστια επιτυχία.

Το μαύρο χιούμορ ήταν διάχυτο, προκαλώντας το γέλιο των θεατών και φυσικά το χειροκρότημα…

Στην σκηνή 8 γυναίκες, συγγενείς της νεκρής, αγωνίζονται να ταχτοποιήσουν όλες εκείνες τις άπειρες λεπτομέρειες που στο τέλος θα δώσουν μια “αξιοπρεπή” κηδεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αυτή η “αξιοπρέπεια”. Η νεκρή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αφορμή, ένα πρόσχημα για να επιδείξουν την όποια οικονομική τους θέση, για αυτό τα θέλουν όλα να δηλώνουν το κόστος τους, το φέρετρο, τα στεφάνια, τα ρούχα, το γραφείο τελετών, τα εδέσματα, τα ποτά. Τα ετοιμάζουν για να τα δουν κάποιοι άλλοι…

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης αλλά κυρίως στους ηθοποιούς που ξεπέρασαν το αναμενόμενο άγχος τους και ψυχαγώγησαν το κοινό, δίνοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους….

teleti1