Είχαμε υπερβάλει στην προεκλογική περίοδο”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Mιλώντας στο Mega, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία προς ψήφιση, είπε: “Ο Θεός να μου δώσει δύναμη να μη δειλιάσω αλλά μέχρι τότε θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να πείσω τον πρωθυπουργό να μη φέρει άγρια μέτρα προς ψήφιση”.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο κ.Μητρόπουλος είπε ότι βρισκόμαστε στην πιο δεινή θέση όλης αυτής της περιόδου, ενώ κατηγόρησε τους δανειστές ότι “δεν διαπραγματεύονται, θέτουν τελεσίγραφα και εκβιάζουν” καθώς ζητούν “ακύρωση της λαϊκής εντολής και μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας”. Συμπλήρωσε ότι οι δανειστές προσμετρούν στις συζητήσεις και την ραγδαία επιδείνωση των δεικτών “όχι για 700 στους μισθούς αλλά για 300 στις συντάξεις, για κατάργηση κάθε κοινωνικότητας σε αυτό τον σχηματισμό”.
“Εγώ βλέπω σκηνικό πλήρους αδιεξόδου” είπε χαρακτηριστικά.
Σαν λύση στην τωρινή κατάσταση προέκρινε “σε κάθε περίπτωση συμφωνία”, την οποία δεν βλέπει νωρίτερα από το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου.
“Μπλέξαμε σε μια κακή συμφωνία”
Χαρακτήρισε “κακή” την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου λέγοντας ότι: “Σήμερα έχουμε μπλέξει, από τη μια η ρήξη θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία και από την άλλη το πακέτο που ζητούν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τέτοιας πρωτοφανούς αγριότητας που όχι μόνο εκτός εντολής είναι αλλά εκτός και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό έχουμε μπλέξει αφενός στην κακή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη διότι έχει 2-3 σκληρούς όρους σε βάρος της χώρας”.

Και πρόσθεσε: “Εξαρτήθηκε η όποια εκταμίευση από την αξιολόγηση. Δεύτερον διακρατήθηκαν τα 11 δισ. από το ΤΧΣ. Τρίτον, επιφυλάχθηκε διττός ρόλος στην ΕΚΤ αφενός να συναποφασίζει ως θεσμός και δεύτερως αναφορικά με τη ρευστότητα να έχει ανεξαρτησία, είναι τρεις σκληροί όροι σε βάρος της χώρας που περιέχοντο στη συμφωνία, εκεί μένουν προσηλωμένοι σχολαστικά προσηλωμένοι, σφοδρά προσηλωμένοι οι δανειστές και μας έχουν δημιουργήσει αυτό το κεφαλοκλείδωμα”.

https://www.youtube.com/watch?v=nResbGMibwk