από μια αναγνώστρια που ήταν εκεί…

Έχω ακούσει τον Μίλτο Πασχαλίδη στο παρελθόν….έχω- μάλλον όλοι έχουμε- ακούσει τα τραγούδια του , τα έχουμε σιγοτραγουδήσει, σφυρίξει, έχουμε δυναμώσει την ένταση στο ραδιόφωνο σ’ εκείνο το…”δεν ξέρω ποιον παλεύω να νικήσω….” (άραγε μάθαμε ποτέ;)…Η χτεσινή βραδιά , όμως, ήταν αλλιώτικη….πιο ήρεμη, πιο νοσταλγική,για μένα προσωπικά πιο…αισθαντική και μποέμ….ήταν αυτός ο Μίλτος που ήθελα….κι ας μην ήταν ο χώρος τεχνών γεμάτος κόσμο, η υπέροχη φωνή του μας ταξίδεψε…μας συγκίνησε…άξιοι “συνοδοί- συνοδοιπόροι” η Μιρέλα Πάχου και ο Πάρις Περυσινάκης.

Πολύ κεφάτοι, αν και είπαμε….δεν πάμε για το κέφι στον Πασχαλίδη, για να νιώσουμε πάμε, αυτά που δεν παραδεχόμαστε ούτε οι ίδιοι στον εαυτό μας…. Σ’ ευχαριστούμε….Μίλτο…εμείς οι λίγοι που ήμασταν εκεί….και όλοι όσοι ήταν νοερά μαζί μας… Η βραδιά έκλεισε με τον ερωτόκριτο….δε θα μπορούσε άλλωστε καλύτερα.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς το ” Στα είπα όλα”…όλοι το περίμεναν και το τραγούδησαν μ’ αυτόν τον κρυφό καημό που ποτέ δεν λες όλα όσα είναι στην ψυχή….μπορείς βέβαια πάντα να τα τραγουδήσεις. Το ότι ο Πασχαλίδης είναι μια από τις καλύτερες φωνές των τελευταίων 20 χρόνων στην Ελλάδα είναι δεδομένο και μάλλον γνωστό στους περισσότερους…το ότι μπορεί να βγάζει στον καθένα το βαθύτερο ψυχισμό του είναι μάλλον χάρισμα… Ευχαριστούμε και εις το επανειδείν!

Πασχαλιά Μαλιάρα

(Φωτογραφία από μια ακόμη αναγνώστρια, την Δέσποινα Καραγιάννη)