Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας αποφάσισε, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 23 Απριλίου 2015, να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα, στην προσπάθειά του να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά τη θέση του ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η Κυβέρνηση. Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας συντασσόμενο στον αγώνα των θεσμικών οργάνων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, εκφράζει την αντίθεσή του με την έκδοση της Π.Ν.Π. “Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας”.
Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης, πλήττει ευθέως την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της. Οι επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης θα είναι δραματικές.
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας:
Σε συνεννόηση με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, δε θα εφαρμόσει όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του, όπως και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες του, έως και την σύγκληση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση για τη μετέπειτα στάση των Δήμων της χώρας,
Δηλώνει αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα, με σκοπό να ακυρωθεί το περιεχόμενο της Π.Ν.Π., καλεί την Κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα και να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της έναν ειλικρινή διάλογο, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
Τέλος, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στην εφαρμογή της Π.Ν.Π., σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας μαζί με το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμάρχους από όλη τη χώρα θα επιδώσουν στο Προεδρείο της Βουλής και στους Πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, ενόψει της σημερινής ψήφισης από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
Παράλληλα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης. σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου, οι υπηρεσίες του Δήμου Αλεξάνδρειας θα παραμείνουν συμβολικά κλειστές από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες.”