Τον μαγικό κόσμο των ρομπότ έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι μαθητές του πρώτου δωρεάν on line Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής μαθησιακής διαδικασίας που παρέχει η εκπαιδευτική ρομποτική. Η κατασκευή και ο προγραμματισμός των ρομπότ δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να συνεργαστούν σε ομάδες, αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτο που αρμόζει στην ηλικία τους και την εκπαιδευτική τους βαθμίδα και να διδαχθούν μια πληθώρα εννοιών που προέρχονται από πολλά γνωστικά αντικείμενα, όπως οι Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά, η Γεωμετρία, η Μηχανική, η Τεχνολογία και η Ιστορία.

Η εκπαιδευτική ρομποτική διαμορφώνει ένα κατεξοχήν διαδραστικό μαθησιακό περιβάλλον, με στόχο όχι μόνο τη γνωστική, αλλά και την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέπει την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα, μέσω της οποίας τα παιδιά καλλιεργούν μια σειρά δεξιοτήτων, όπως ομαδικότητα, επικοινωνία, δημιουργική σκέψη κλπ. Οι διδασκόμενοι εξερευνούν τα όρια της φαντασίας τους, καθώς κατασκευάζουν και προγραμματίζουν από απλά μοντέλα μέχρι σύνθετα ρομπότ, με στόχο να βρουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, αντλώντας από τις εμπειρίες τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Η πρώτη επαφή των μαθητών του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» με τη ρομποτική πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου που πρωτοπορούν στην προσπάθεια για μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια», προσφέροντας μαθήματα γνωριμίας, με την καθοδήγηση ειδικευμένων εκπαιδευτικών, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις εγκαταστάσεις τους στο Περιστέρι. Το πρώτο μάθημα εκπαιδευτικής ρομποτικής πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου με θέμα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 12.000 video – μαθήματα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικού υλικού, με νέες τεχνολογίες. Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας του μαθητή με τον on line δάσκαλο, στο πλαίσιο μιας ανοιχτής συνεργασίας μεταξύ μαθητών, γονέων και δασκάλων.

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι:

https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

Για να δείτε τις δράσεις των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.avgouleaschool.gr/