Επικοινωνία: «Όταν τα συναισθήματα αποκτούν φωνή και οι ανάγκες γίνονται τρόπος έκφρασης.»

«Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στον ίδιο στόχο: Να εκφράσουμε στους άλλους αυτό που είμαστε»

Pablo Neruda

Η επικοινωνία δεν είναι απλά ένα φαινόμενο που «συμβαίνει», αλλά μια ενεργητική διαδικασία μοιράσματος και ανταλλαγής μηνυμάτων, που προσδιορίζεται από την συνειδητή ή ασυνείδητη διαπραγμάτευση του ρόλου που οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στο «εδώ και τώρα» της συνδιαλλαγής.

Ο τρόπος που επικοινωνούμε με τους άλλους και με τον εαυτό μας είναι καθοριστικός για την ποιότητα της ζωής μας. Το πιο σημαντικό στην επικοινωνία είναι να ακούς αυτό που δεν λέγεται και να έχεις τη δυνατότητα να εκφράσεις αυτό που υπονοείται.

 Στην επικοινωνία μας με τους άλλους αποκαλύπτονται πτυχές του εαυτού μας και πιο συγκεκριμένα τρεις διαφορετικοί τρόποι ύπαρξης που υπάρχουν και επηρεάζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας. Τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από τους άλλους μας παρακινούν ασυνείδητα να αντιδράσουμε ενεργοποιώντας: συμπεριφορές που θυμίζουν τρόπους που έχουμε διδαχθεί από τους γονείς μας (εσωτερικευμένος Γονέας), συναισθήματα και αντιδράσεις που συνηθίζαμε να έχουμε κατά την παιδική μας ηλικία, (εσωτερικευμένο Παιδί). Είμαστε σε επαφή με το Ενήλικο κομμάτι της λειτουργικότητάς μας, όταν καταφέρνουμε να συντονιζόμαστε με το «εδώ και τώρα», δηλ να απαλλαγούμε από τις παρελθούσες επιδράσεις και να αξιολογούμε λογικά και αντικειμενικά την κατάσταση που βιώνουμε.

Ποιο ρόλο παίρνουμε, συνήθως, στις σχέσεις μας με τους άλλους;
Ποιες μεταβλητές μπλοκάρουν την αυθεντική έκφραση των συναισθημάτων και των πραγματικών αναγκών μας;

Πως μπορούμε να επικοινωνούμε περισσότερο αποτελεσματικά με τους άλλους παραμένοντας στο ενήλικο κομμάτι του εαυτού μας;
Αυτά και άλλα. πραγματεύεται το βιωματικό εργαστήριο της Κυριακής 26 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 – 15:00 στο Namaste yoga & pilates studio.

Κόστος συμμετοχής: 25 euro
Δήλωση συμμετοχής έως την Παρασκευή 24/4
Τηλ Επικοινωνίας:

Μαρία Παπαδώντα, 6983907802
Μπέκα Χρύσα, 6945670826