Οκτώ μονομάχοι για ένα κύπελλο! Μετά το διήμερο με τους αγώνες για τα προημιτελικά του Champions League, σειρά παίρνουν τα παιχνίδια του Europa League. Στις τέσσερις αναμετρήσεις που έχουν κοινή ώρα έναρξης (22:05) συγκρούονται Σεβίλλη-Ζενίτ, Κλαμπ Μπριζ-Ντνίπρο, Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα και Βόλφσμπουργκ-Νάπολι.

Τα ζευγάρια είναι αρκετά ισορροπημένα και αναμένονται σπουδαίες αναμετρήσεις με τις ομάδες να στοχεύουν στην τελική τετράδα, η οποία θα κλειδώσει μετά τις ρεβάνς.

Στο «Σάνστεθ Πιθχουάν» η Σεβίλλη υποδέχεται τη Ζενίτ. Για τους γηπεδούχους δε θα αγωνιστεί ο Μπέτο, ενώ ο Αντρέ Βίλας Μπόας της Ζενίτ θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους τιμωρημένους Χουλκ, Ντάνι, Κρισίτο, Σμόλνικοφ και στον τραυματία Φαϊζούλιν.

Στη Γερμανία η Βόλφσμπουργκ υποδέχεται τη Νάπολι, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Για τους «λύκους» απουσιάζει ο Χαντ, ενώ για τους «παρτενοπέι» δε θα παίξουν οι Σούνιγκα, Μίτσου και Γκαργκάνο.

Η Ντιναμό Κιέβου κοντράρεται με την Φιορεντίνα, με τους «βιόλα» να είναι αήττητοι στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν προηγηθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες. Για τους Ουκρανούς νοκ-άουτ είναι οι Μακαρένκο και Βελόσο, ενώ για τους Ιταλούς θα λείψουν οι Μπασάντα και Ρόσι. Αμφίβολοι είναι οι Μπαμπακάρ και Νέτο.

Τέλος, στο Βέλγιο αναμετρώνται Κλαμπ Μπριζ και Ντνίπρο. Οι γηπεδούχοι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση, ωστόσο θα παίξει με τέσσερις απουσίες. Εκτός είναι οι Μονιέ, Ντουάρτε, Ένχελς και Γκεντόζ. Για την Ντνίπρο δε θα αγωνιστούν οι Σάκχοφ, Μάζουχ και Ζοζούλια.

Το πρόγραμμα

22:05 Ντινάμο Κιέβου – Φιορεντίνα (Novasports 1)
22:05 Σεβίλλη – Ζενίτ (ANΤ-1)
22:05 Κλαμπ Μπριζ – Ντνίπρο (Novasports 6)
22:05 Βόλφσμπουργκ – Νάπολι (Novasports 2)
Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης