Photo αρχείου

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φράχτης που κατασκευάζει η Βουλγαρία κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσβάροβα.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι ένα επιπλέον μέτρο για τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού προσφύγων που εισέρχονται στη χώρα είναι η δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου μεταξύ Βουλγαρίας, Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite της Σόφιας.

«Η συμφωνία είναι έτοιμη, οι Τούρκοι συνάδελφοί μου είναι έτοιμοι να την υπογράψουν, τώρα περιμένω απάντηση από τις ελληνικές Αρχές» σημείωσε η κα Μπατσβάροβα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι, στις αρχές Ιουνίου, θα διεξαχθούν εκλογές στην Τουρκία κι εξέφρασε την ελπίδα πως θα καταστεί δυνατή η υπογραφή της συμφωνίας έως τότε.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Συνοριακής Αστυνομίας Μίλεν Πένεφ ανέφερε πως επιπλέον 100 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις μονάδες προστασίας των συνόρων.