Τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο προτίθεται να κάνει ο Αποστόλης Τσεπαπαδάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Στόχος του σχεδίου «Around the Good World», όπως το ονόμασε ο ίδιος είναι, όπως αναφέρει, να αναδειχθούν οι «υπερήρωες της καθημερινότητας»! Όλοι οι απλοί άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν άγνωστους χωρίς να ζητήσουν κάτι σε αντάλλαγμα .

«Είναι μια προσπάθεια να σπάσουμε τα τείχη που έχουμε χτίσει γύρω μας και μας αποξενώνουν από τους συνανθρώπους μας» αναφέρει ο Αποστόλης, ο οποίος θα ξεκινήσει το παγκόσμιο ταξίδι του τον Μάιο και υπολογίζει ότι θα το ολοκληρώσει σε…3 χρόνια!

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ταξιδεύει καθημερινά περίπου 50 χλμ. ενώ θα διανυκτερεύει είτε σε σκηνή είτε σε σπίτια ανθρώπων που θα προθυμοποιηθούν να τον φιλοξενήσουν. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει είναι περίπου 40.000 χλμ. στο πετάλι.

Ήδη έχει κάνει δύο μικρότερης εμβέλειας ταξίδια, τον Γύρο της Κρήτης- όπου σε δύο εβδομάδες ταξίδεψε περίπου 500 χλμ. – και τον Γύρο της Πελοποννήσου, για τον οποίο χρειάστηκε περίπου ένα μήνα!

Στην διάρκεια τους, όπως αναφέρει, βίωσε «τόνους καλοσύνης, φιλοξενίας και αγάπης» . Έκανε νέους φίλους και είδε εκπληκτικά μέρη που τον έκαναν να αισθανθεί ευλογημένος.