Κύκλος σεμιναρίων «Βήματα για τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου στο σχολείο» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας

Κύκλος Σεμιναρίων Πολιτιστικών Θεμάτων, με τίτλο: «Βήματα για τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου στο σχολείο», ξεκίνησε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, ο οποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία της Β/θμιας εκπαίδευσης Πέλλας με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και περιλαμβάνει:

1. Εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Δημιουργία ομάδας», το οποίο πραγματοποιήθηκε από την κα Αναστασία Χατζηλιάδου, θεατρολόγο, σκηνοθέτη, εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής. Το εργαστήριο εστίασε στο ζήτημα της θεατρικής ομάδας στο σχολείο, το ρόλο του εμψυχωτή και πώς να χτίσουμε τη δυναμική της ομάδας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/3 /2015, από τις 10:30 έως τις 13:30.

2. Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Επαφή με το κείμενο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την κα Αναστασία Χατζηλιάδου, θεατρολόγο, σκηνοθέτη, εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής. Το εργαστήριο θα εστιάσει στην ανάγνωση του θεατρικού κειμένου, στη δραματολογική ανάλυση και στον αυτοσχεδιασμό. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/3 /2015, από τις 10:30 έως τις 13:30.

3. Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Σκηνικές και ενδυματολογικές προτάσεις – «λύσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις κα Αναστασία Χατζηλιάδου, θεατρολόγο, σκηνοθέτη, εκπαιδευτικό θεατρικής Αγωγής και κ. Χριστίνα Θάλασσα θεατρολόγο, σκηνογράφος. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 /3 /2015, από τις 10:30 έως τις 13:30.

Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Π στο Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.