Και τον Φεβρουάριο συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των ελληνικών αεροδρομίων, σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των διακινηθέντων επιβατών τον Φεβρουάριο έφτασε τους 1,485 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 26,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Αύξηση της τάξεως του 15,3% παρουσίασε τον Φεβρουάριο και ο συνολικός αριθμός πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς ανήλθε σε 17 χιλιάδες.

Ενδεικτικό της ανοδικής πορείας που καταγράφουν τα αεροδρόμια της χώρας είναι το γεγονός ότι τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015, για πρώτη φορά οι διακινούμενοι επιβάτες ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια.

Οι καλύτερες επιδόσεις σημειώθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το «Μακεδονία» και το αεροδρόμιο των Χανίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της ΥΠΑ, εάν η αύξηση της επιβατικής κίνησης συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και τους υπόλοιπους μήνες του 2015, δεν αποκλείεται να σημειωθεί και νέο ετήσιο ρεκόρ.

Το 2014 διακινήθηκαν μέσω των ελληνικών αεροδρομίων περίπου 45 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός που συνιστά την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση είχε σημειωθεί το 2007, όταν οι διακινούμενοι επιβάτες ανήλθαν σε 41,3 εκατομμύρια.

Πηγή: skai.gr