Σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα ολοκληρώθηκε η δευτερολογία του Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, αφού στην εισαγωγική ομιλία του του έκλεισε το θέμα ηγεσίας στην παράταξη.

«Όποιος για μια στιγμή μπει στη θέση μου θα καταλάβει. Φρόντιζα πάντα να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία. Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο, δεν με έβλεπε ούτε το σπίτι μου, δεν υπολόγισα ούτε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα, έβλεπα μπροστά μου μόνο την Ελλάδα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Οι κίνδυνοι ήταν πραγματικοί», είπε ο κ. Σαμαράς, και προσέθεσε: «Χρειαζόμασταν αυτόν τον 1,5 χρόνο για να βγούμε απο το τούνελ και τώρα μας ξαναβάζουν στο τούνελ».

Νωρίτερα, ο κ Σαμαράς είχε στείλει σαφές μήνυμα πως δεν υπάρχει προοπτική αλλαγής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως το ζήτημα αρχηγού το έθεσε ο ίδιος. Κανείς δεν κίνησε τις καταστατικές διαδικασίες και το θέμα έκλεισε».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι είναι ένοχος εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Είπε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στη διαπραγμάτευση «για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισε με μνημόνιο χωρίς λεφτά».

Πηγές από τη ΝΔ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πολιτικής επιτροπής, σημειώνουν ότι το συμπέρασμα είναι πως μπήκε τέλος στην εσωστρέφεια.

Πηγή: skai.gr