Στα 59,60 το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις ασιατικές αγορές στις 9.22 ώρα Ελλάδας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό δολάριο κατέγραφε υψηλά 11αετίας μετά την ανακοίνωση στοιχείων ανεργίας στις ΗΠΑ, βάσει των οποίων τούτη περιορίστηκε στη διάρκεια του Φεβρουαρίου στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2008.

Όσο για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, η τιμή του έχασε 4 σεντς και διαμορφώθηκε στα 49,65 δολάρια το βαρέλι.

Σε ανακοίνωσή της, η Goldman Sachs εκτίμησε ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα συνεχίσουν να μειώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα και τα όποια κέρδη κατέγραψαν το τελευταίο δίμηνο αναμένεται να εξανεμιστούν.

Πιο συγκεκριμένα για το αμερικανικό αργό, η Goldman Sachs προβλέπει ότι η τιμή του θα φτάσει κοντά στα 40 δολάρια το βαρέλι.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε περίπου κατά ένα τρίτο, σημειώνει το Ρόιτερς.

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και η αυξημένη ζήτηση λόγω του ισχυρού χειμώνα συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερς.

«Το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται και αυτό είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο» υπογραμμίζει ο Μπεν Λεμπρούν, αναλυτής αγοράς για την εταιρεία OptionsXpress στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Η άνοδος του δολαρίου έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην τιμή προϊόντων, όπως το πετρέλαιο, συνεχίζει ο Λεμπρούν.

Πηγή: zougla.gr