Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία θα συνεχιστούν οι τοπικές χιονοπτώσεις έως αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Βόρεια Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για τη εποχή επίπεδα. Παράλληλα, έως θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη.

Για την Τετάρτη 18/02 τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα, αναμένονται ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Ανατολικής Πελοποννήσου, Εύβοιας, Κυκλάδων και Βόρειας Κρήτης, ενώ χιονόνερο θα εκδηλώνεται κατά διαστήματα στα παραθαλάσσια. Οι τοπικές χιονοπτώσεις πρόσκαιρα μετά το απόγευμα και κατά τη διάρκεια των βραδινών ώρων είναι πιθανόν να ενταθούν, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και στις παραθαλάσσιες περιοχές των προαναφερόμενων περιοχών. Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα δεν θα ξεπεράσει στα ανατολικά τους 3-6 βαθμούς και τους 8 βαθμούς στα δυτικά, ενώ τις πρωινές ώρες παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Πέμπτη 19/02 οι τοπικές χιονοπτώσεις στα πεδινά και το χιονόνερο στα παραθαλάσσια θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, τη Βόρεια Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μόνο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, όπου θα εκδηλωθεί παγετός, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Πηγή: meteo.gr