Σειρά της Ferrari να παρουσιάσει το φετινό της μονοθέσιο. Η αρχιτεκτονική του κινητήρα της Ferrari SF15-T έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, αναγκάζοντας τους ανθρώπους της Ferrari να κάνουν αρκετές αλλαγές στο σασί του μονοθεσίου.

Με το 60στο μονοθέσιο της, η Ferrari θέλει να αφήσει πίσω της την περσινή χρονιά και την όχι πετυχημένη F14-T. Η SF15-Τ έχει μικρότερο μπροστά μέρος, όπως ορίζουν οι φετινοί κανονισμοί και μύτη που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημη. Το πιο πίσω μέρος της είναι πιο στενό, κάνοντας το μονοθέσιο να παράγει μεγαλύτερα ποσά κάθετης αεροδυναμικής δύναμης, με την Ferrari να σχεδιάζει από το μηδέν την πίσω αεροτομή.

Η εμπρόσθια ανάρτηση είναι Pull-rod, όπως έλεγαν οι φήμες, με τον PU της να έχει αναβαθμιστεί, έχοντας καλύτερη ψύξη που επιτρέπει στο μονοθέσιο να γυρνά ταχύτερα στη πίστα. Οι αλλαγές στους κανονισμούς φέτος προβλέπουν αύξηση κατά 11 κιλά, στο βάρος των μονοθεσίων, με την Ferrari να χρησιμοποιεί το πρόσθετο αυτό βάρος, ως έρμα για να βελτιώσει το κέντρο βάρος του μονοθεσίου.

Η FCA επέλεξε να τοποθετήσει πάνω στην SF15-Τ και το λογότυπο της Alfa Romeo, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να την διαφημίσει, στη προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων της. Περισσότερα στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Πηγή: autoblog.gr