Από το γραφείο τύπου του υποψήφιου Απ. Βεσυρόπουλου:

Να σταματήσει την παραπλάνηση των Ελλήνων πολιτών, κάλεσε το Σύριζα ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Αναφέρθηκε σε ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται από το Σύριζα, οι οποίες σύντομα θα καταρρεύσουν μπροστά στην αλήθεια και στην πραγματικότητα.

«Την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίζει την αγορά κρατικών ομολόγων για τις χώρες του Νότου που έχουν υψηλό δημόσιο χρέος, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Αυτό θα δώσει μεγάλη ανάσα, χαλαρώνοντας τις πολιτικές λιτότητας.

Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δεν κλείσει την αξιολόγηση και απορρίψει το ευρωπαϊκό πλαίσιο, η ΕΚΤ δεν θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα.

Ο Σύριζα απορρίπτει το κλείσιμο της αξιολόγησης, κλείνει δηλαδή την πόρτα στην αγορά των ελληνικών ομολόγων»  τονίζει ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σε ότι αφορά τη διαγραφή του δημόσιου χρέους που υπόσχεται ο Σύριζα, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Πρόκειται για υποσχέσεις χωρίς περιεχόμενο. Κανένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν θα δεχθεί διαγραφή του χρέους, με εκβιαστικό τρόπο, αλλά και να επιβαρύνει τους φορολογούμενους του.

Ο Σύριζα δεν αντιλαμβάνεται ότι το κομβικό σημείο είναι το επιτόκιο με το οποίο θα αποπληρώνουμε τα δάνεια. Ένα επιτόκιο της τάξης του 2% ή και χαμηλότερο σε συνδυασμό με μία χρονική επιμήκυνση στην αποπληρωμή, είναι η ρεαλιστική και αξιόπιστη λύση.

Ακόμα και αν μας διέγραφαν το μισό χρέος, οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι ένα δημόσιο χρέος 150 δις με τα επιτόκια τότε στο 5-6% θα είναι πολύ δύσκολο να αποπληρωθεί χωρίς νέους φόρους και περικοπές».

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος , απευθυνόμενος στους πολίτες της Ημαθίας, έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Χρειαζόμαστε υπεύθυνες πολιτικές, προτάσεις με θετικό πρόσημο και αληθινή ελπίδα. Οι πολίτες της Ημαθίας θα στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία. Θα επιλέξουν Βουλευτή με γνώση, συγκρότηση και θέληση για να διεκδικήσει δυναμικά για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του».