Από το γραφείο τύπου του υποψηφίου:

Μήνυμα νίκης και ελπίδας, χαρακτήρισε ο υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος τη συσπείρωση των πολιτών γύρω από την πολιτική της ευθύνης και της αλήθειας, που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Νάουσα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία, ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε :

«Στις 25 Ιανουαρίου ψηφίζουμε για την Ελλάδα, ψηφίζουμε για την Ημαθία.

Για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έγιναν. Για να κλείσει η αξιολόγηση και μαζί με αυτήν να κλείσει το μνημόνιο, να προχωρήσουμε στη συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης και να βγούμε με ασφάλεια στις αγορές. Για να ξημερώσει η επόμενη μέρα που όλοι περιμένουμε.

Είμαστε η παράταξη του πιο μεγάλου Μακεδόνα της νεώτερης ιστορίας μας. Του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ανθρώπου που θεμελίωσε την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τους σύγχρονους θεσμούς, που έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Αυτή η στρατηγική επιλογή δικαιώθηκε από την ιστορία και την ίδια τη ζωή. Την αποδέχονται ακόμα και αυτοί που την πολεμούσαν. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα παραμείνει στο ευρώ.

Θα το επιβάλλουν με την ψήφο τους οι πολίτες της Ημαθίας, στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη της ευθύνης».

Ο κ. Βεσυρόπουλος μίλησε και για την ανάγκη να γνωρίζουν οι πολίτες όλη την αλήθεια, τονίζοντας:

«Είμαστε εδώ για να πούμε αλήθειες.

Αλήθεια Πρώτη:

Το πρόγραμμα παροχών του Σύριζα στηρίζεται σε λεφτά που δεν υπάρχουν, οδηγεί στη δημιουργία νέων ελλειμμάτων και στην επιβολή νέων φόρων.

Αντίθετα εμείς, αποκαθιστούμε σταδιακά τις αδικίες, εντός των ορίων αντοχής της οικονομίας.

Αλήθεια δεύτερη:

Είπαν ότι δεν θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση για το κλείσιμο του μνημονίου, ότι δεν θα πάρουν τη δόση των 7,5 δις ευρώ.

Τότε όμως πως θα πληρώσουν τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο; Γνωρίζουν τις συνέπειες από ένα πιστωτικό γεγονός;

Αλήθεια τρίτη:

Η χώρα δεν μπορεί να έχει ελπίδα και προοπτική έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η Ευρώπη είναι αυτή που καλύπτει τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες, η Ευρώπη είναι αυτή που μας δίνει τους αναπτυξιακούς πόρους. 50 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εξαετία για τη χώρα μας από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, το νέο ΕΣΠΑ αλλά και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο.

Χρήματα που θα διατεθούν για την αγροτική ανάπτυξη, την μικρή και μεσαία επιχείρηση.

Αλήθεια τέταρτη:

Ο κ. Τσίπρας, είπε ότι εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών. Πριν από δύο ημέρες, οι 4 Ελληνικές τράπεζες προσέφυγαν, προληπτικά, στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λόγω και της ανασφάλειας που προκαλούν στους καταθέτες και στην οικονομία, οι εξαγγελίες του Σύριζα. Η αλήθεια είναι ότι δεν εγγυάται τις καταθέσεις ο κ. Τσίπρας. Τις εγγυάται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τις εγγυάται η ασφάλεια και η σταθερότητα που προσφέρει η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ειδική αναφορά έκανε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος στον απλό νεοδημοκράτη, τον πολίτη της Ημαθίας που στηρίζει την παράταξη επισημαίνοντας:

«Σας οφείλουμε πολλά, γιατί εσείς κρατήσατε και κρατάτε όρθια αυτή την παράταξη.

Παραμένετε συνεπείς σε αρχές και αξίες. Εγώ πιστεύω στην πολιτική που γίνεται για τον πολίτη. Εμένα η πόρτα μου ήταν και θα παραμείνει πάντα ανοιχτή. Εγώ στηρίζομαι μόνο σε εσάς, εσείς είστε η δύναμη μου. Θυμάμαι πάντα από που ξεκίνησα, δεν ξεχνώ ποτέ ποιοι με στήριξαν, με αγκάλιασαν και με εμπιστεύθηκαν.

Μου έχετε χαρίσει την εμπιστοσύνη σας και ένα ακόμα πιο πολύτιμο δώρο: την αγάπη σας. Τώρα είναι η δική μου σειρά. Να σας ανταποδώσω με έργα και πράξεις. Σας ζητώ μια ψήφο καρδιάς και εμπιστοσύνης».