Στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Ημαθίας της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε από τη ΝΟΔΕ Ημαθίας στο «Κιόσκι» της Νάουσας, το απόγευμα του Σαββάτου (17/1), συμμετείχε ο υπ. βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ), Τάσος Μπαρτζώκας, όπου πραγματοποίησε σύντομη ομιλία προς το κοινό της εκδήλωσης.

Μεταξύ άλλων, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε: «Βρισκόμαστε μία εβδομάδα, πριν την πλέον κρίσιμη μάχη της  μεταπολίτευσης. Μία μάχη δύσκολη και κρίσιμη, γιατί και εδώ μέσα και εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δοκιμαστεί πάρα πολύ. Έχουν χαθεί δουλειές, έχουν μειωθεί εισοδήματα, έχουν γίνει πολλές θυσίες.

Και περισσεύει η οργή και ο θυμός. Για αυτό χρειάζονται περισσότερο από ποτέ καθαρές κουβέντες. Σε αυτήν την προσπάθεια μπορεί σίγουρα – ειδικά στο θέμα της φορολογίας – να έγιναν και λάθη και υπερβολές. Όμως υπήρξε και ένα μεγάλο νοικοκύρεμα, πρωτοφανές για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους. Έτσι μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Στην επανεκκίνηση της οικονομίας Με σταθερά βήματα. Με σιγουριά.

Γιατί τώρα που σταματήσαμε τις προκλητικές σπατάλες, που – κάπως – νοικοκυρέψαμε το κράτος, μπορούμε:

  • Να μειώσουμε τους φόρους στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις
  • Να επεκτείνουμε την απαλλαγή του ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο έως 20.000 ευρώ.
  • Να ενισχύσουμε τους νέους αγρότες μέχρι και 50.000 ευρώ ανά δικαιούχο.
  • Να πάρουμε ειδικά μέτρα στήριξης της αγροτικής ασφάλισης από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ημαθιώτης δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής,  ανέφερε:

«Ζούμε σ’ έναν τόπο με δυνατότητες και προοπτική για κάτι καλύτερο. Δυνατότητες, οι οποίες για να αξιοποιηθούν, χρειάζονται παρεμβάσεις και αποφάσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή. Χρειάζονται κυβερνητικά προγράμματα […] Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Νομός μας  έπρεπε  να τύχει μεγαλύτερης προσοχής. Προσωπικά βιώνω καθημερινά τα προβλήματα των συμπολιτών μου, όπως την ανεργία, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Γνωρίζω καλά την ανασφάλεια της νέας γενιάς στην οποία ανήκω και την αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον. Με πληγώνει η διαχρονική εγκατάλειψη της Ημαθίας, που παρά την προνομιακή της γεωγραφική θέση, τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και τη βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει, έχει παραμεληθεί αισθητά από την κεντρική εξουσία.

Όραμά μου είναι να αποτελέσει η Ημαθία παραγωγικό και εμπορικό  κόμβο των Βαλκανίων, που θα είναι ελκυστικός για νέες επενδύσεις, αλλά και εκπαιδευτικό και πολιτιστικό φάρο της ευρύτερης περιοχής.

Και πιστεύω ακράδαντα ότι ήρθε η στιγμή, να βγει η νέα γενιά μπροστά και να αποτελέσει πρωταγωνιστή των εξελίξεων, διεκδικώντας με δυναμισμό για την Ημαθία όσα της αξίζουν».