Από το γραφείο τύπου του υποψήφιου Λ.Τσαβδαρίδη:
Ανταποκρινόμενος στην αγωνία αλλά και τον έντονο προβληματισμό του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας αναφορικά με τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην πληρωμή από ζημίες που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες σε όλες σχεδόν  τις περιοχές της Ημαθίας λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων ήδη από το 2013, ο υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.κ Βασίλη Έξαρχο και Αργύρη Μποτό αλλά και την προϊσταμένη του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κα. Παππά, προκειμένου να ενημερωθεί για το ακριβές χρονικό διάστημα αποζημίωσης τους και να βρει τρόπους για επίσπευση της καταβολής της αποζημίωσης.
Τόσο η ηγεσία του ΕΛΓΑ, όσο και η Προϊσταμένη του τοπικού Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, αφού σημείωσαν ότι το Δεκέμβρη του 2014 έγιναν ήδη δύο πληρωμές, στις 19 και στις 31 Δεκεμβρίου και αφορούσαν κυρίως σε ζημίες από βροχοπτώσεις σε κεράσια κατά την περίοδο Απριλίου – Μάιου 2014, ενημέρωσαν τον κ. Τσαβδαρίδη ότι:
Οι πρώτες πληρωμές που αφορούν ενστάσεις του 2013 αλλά και ζημίες από βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις Μάιου – Ιουνίου 2014, θα γίνουν στις 20 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να πληρωθούν οι ζημίες που αφορούν στις μεγάλες χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου στην περιοχή της Μελίκης και της Βέροιας και του Ιουλίου στην περιοχή της Νάουσας.
Επίσης, είναι σήμερα σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τάχιστα, η διαδικασία αποζημίωσης των ζημιών στις ντομάτες στην περιοχή της Μακεδονίδος, όπως επίσης στις ζημίες που αφορούν σε δενδρώδεις καλλιέργειες αλλά και μονοετείς (καπνά, βαμβάκια, καλαμπόκια, κηπευτικά, ρύζια και τεύτλα) από τις πλυμμήρες των μηνών Σεπτεμβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014.
Τέλος, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αναγγελιών παγετού για τα κηπευτικά από τις 31 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και σήμερα.
Όπως εξήγησαν στον κ. Τσαβδαρίδη τόσο η ηγεσία του ΕΛΓΑ όσο και η Προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια, ο λόγος της καθυστέρησης των πληρωμών, οφείλεται τόσο στις εκτεταμένες και μεγάλες ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες σε όλη την Ημαθία, όσο και στη μεγάλη πίεση και φόρτο εργασίας που έχει πέσει στις πλάτες των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, οι οποίοι καταβάλλουν παρόλα αυτά κάθε δυνατή προσπάθεια για να επισπεύσουν όσο γίνεται περισσότερο τις σχετικές διαδικασίες προς όφελος και ανακούφιση του αγροτικού μας κόσμου.