Στα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μακεδονίδος βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (11/1) ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, στο πλαίσιο των επαφών του με πολίτες της Ημαθίας, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Νωρίς το πρωί, εκκλησιάστηκε στη Σφηκιά, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ και τις καφετέριες του χωριού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους και να ακούσει τα προβλήματα, αλλά και τα παράπονά τους. Στη συνέχεια βρέθηκε στα Ριζώματα και αργότερα στο Πολυδένδρι, όπου επίσης ήρθε σε επαφή με τον κόσμο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφθηκε χωριά της Δ.Ε. Βεργίνας (Σύκια, Παλατίτσια, Βεργίνα, Μετόχι) και συνομίλησε με τους κατοίκους των χωριών, καταγράφοντας και εκεί τα προβλήματα και τα παράπονά τους.

«Τα ορεινά χωριά των Πιερίων, αλλά και οι Τοπικές Κοινότητες της Βεργίνας σφύζουν από ζωή. Με χαρά είδα νέα άτομα να ζουν και να εργάζονται στα ορεινά χωριά, μαζί με τις οικογένειές τους, αλλά, έχουν προβλήματα. Πολλά προβλήματα και απογοήτευση. Δυνατότητες υπάρχουν πολλές, τόσο στον αγροτικό τομέα (περίφημες είναι οι ντομάτες των Πιερίων και άλλα τοπικά αγροτικά προϊόντα), όσο και στον Τουριστικό (αξιοποίηση ορεινού όγκου Πιερίων, Αρχαιολογικός Χώρος Αιγών, Αλιάκμονας κ.α.).

Χρειάζεται μόνο η προώθηση αυτών των θεμάτων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ώστε να επανέλθει η ζωντάνια στην τοπική οικονομία και οι νέοι να μην σκέφτονται τη μετανάστευση. Είναι καιρός κάποιος να ενδιαφερθεί πραγματικά», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας.

Το βράδυ, ο Τάσος Μπαρτζώκας βρέθηκε στη γενέτειρά του, τη Μελίκη, όπου συναντήθηκε με νέες και νέους της περιοχής.