Αύριο Σάββατο, στις 17:30 το απόγευμα, ανακοινώνεται στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη η ίδρυση του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Σημειώνει πως δεν πρόκειται απλώς για ένα νέο κόμμα, αλλά για την «αφετηρία ενός Κινήματος» που «μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρει το όνομα του νέου κόμματος στη γραπτή δήλωσή του. Έχει δημιουργηθεί στο Facebook λογαριασμός της παράταξης με ονομασία «Κίνημα Αλλαγής» και σήμα ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί αν είναι αυθεντικός ή κάλπικος.

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως στόχος είναι να διασφαλιστεί η παρουσία των «πραγματικών δυνάμεων προόδου» στην επόμενη Βουλή, δυνάμεων που έχουν «αποδείξει στην πράξη με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση μόνο αν αλλάξει «οριστικά» και «συθέμελα».

Διευκρινίζει πως η οριστική συγκρότηση της νέας παράταξης θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με «ανοιχτό και συμμετοχικό Συνέδριο».

Η πρωτοβουλία Παπανδρέου θα έρθει μόλις 22 ημέρες πριν τις κάλπες, και παρά τις εκκλήσεις πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μην διαλύσει την παράταξη που ίδρυσε ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου.

Για «ανήθικη και παράλογη πράξη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή-απάντησή το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή ένα πιθανό κόμμα Παπανδρέου, σχολιάζοντας πως για την Κουμουνδούρου «Παπανδρέου και Βενιζέλος τοποθετούνται στην ίδια πλευρά».

Πηγή: skai.gr