Υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα περίπου 50 φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να λάβει εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής όπου έχει περάσει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11:00 το πρωί, αντεξουσιαστές πρόκειται να συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου για την ίδια υπόθεση και στις 17:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί άλλη συγκέντρωση για τον Νίκο Ρωμανό, στην πλατεία Καλλιθέας.

Η κατάληψη άρχισε λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που έλαβαν χωρά το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα, στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά τα από πορεία υπέρ της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρομανό.

Η ένταση άρχισε όταν άτομα άρχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προχώρησε σε έξι προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ του οποίου ο οδηγός πρόλαβε να βγει εγκαίρως χωρίς να τραυματιστεί, αλλά και σε επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα.

Πηγή: skai.gr