Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε στους Ζωσιμάδες τον ΟΦΗ και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-0 με τον Τσάβες να είναι ο πρωταγωνιστής αφού πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν έξυπνα και το σημαντικότερο, ήταν αποτελεσματικοί με αποτέλεσμα να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τσάβες καθώς ο Αργεντινός πέτυχε τα δύο γκολ από τα τρία της ομάδας του, χαρίζοντάς της τη νίκη.

Απ’ την άλλη, ο ΟΦΗ ήταν «άχρωμος, άγευστος, άοσμος», δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι του και οι παίκτες του Γκατούζο έδειχναν να μην έχουν κίνητρο με αποτέλεσμα όχι μόνο να ηττηθούν αλλά και να μην δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2 με τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Μπέριο και Στρούνα στην άμυνα, στο κέντρο οι Ακόστα και Τσουκαλάς, δεξιά ο Λίλα, αριστερά ο Τσάβες και επιθετικό δίδυμο οι Ίλιτς και Μανιάς.

Απ’ την άλλη, ο Τζενάρο Γκατούζο επέλεξε ένα σύστημα 4-5-1 με τους Στάθη, Αντελέγιε, Τριποτσέρη και Μονιάκη στην άμυνα, στο κέντρο οι Ραζάκ, Μακρής, Λαμπρόπουλος, δεξιά ο Αρτόλα, αριστερά ο Μιλιάζες και στην κορυφή της επίθεσης ο Μερεμπασβίλι.

Ο ορισμός της αποτελεσματικότητας!

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στον βαρύ αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων και στα πρώτα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα χαμηλός. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας αλλά ήταν αρκετά νευρικοί με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν πολλά λάθη και να χαρίζουν την μπάλα στον ΟΦΗ.

Απ’ την άλλη, οι παίκτες του Γκατούζο είχαν ως πρώτο τους μέλημα την «οχύρωση» των μετόπισθεν και στη συνέχεια την επιθετική δημιουργία με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνοι.

Χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα αγώνα για να δούμε μία αξιόλογη στιγμή, η οποία ήταν και το πρώτο γκολ του ΠΑΣ. Ο Ίλιτς, έπειτα από ατομική ενέργεια, πραγματοποίησε το σουτ απ’ τα δεξιά, απ’ τα όρια της περιοχής, ο Λόρια απέκρουσε αρχικά αλλά ο Τσάβες πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά οι γραμμές είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους με αποτέλεσμα το σύνολο του Γκατούζο να δείχνει ασύνδετο. Έτσι, οι Κρητικοί περιορίστηκαν σε ατομικές προσπάθειες, με δύο σουτ των Μιλιάζες και Μονιάκη στο 35ο και 37ο λεπτό αντίστοιχα αλλά δεν απείλησαν ούτε στο παραμικρό τον Βελλίδη.

Στο 43ο λεπτό ο Μανιάς έχασε σημαντική ευκαιρία, καθώς βρέθηκε ανενόχλητος στα δεξιά της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Λόρια. Ωστόσο, αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή καθώς ένα λεπτό αργότερα ο Ραζάκ ανέτρεψε αντικανονικά τον Ακόστα μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσάβες, ο οποίος δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα, διαμορφώνοντας το 2-0 σε ιδιαίτερα κομβικό σημείο της αναμέτρησης, αφού μετά από δύο λεπτά οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να έχουν πλέον σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Άριστη διαχείριση και νίκη!

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ προσπάθησε με πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε ξανά μέσα στο παιχνίδι με τον Τζενάρο Γκατούζο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τόσο τον Πετρόπουλο όσο και τους Κουτσιανικούλη και Ροβίθη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλά στημένος και με μία διπλή γραμμή άμυνας δεν έδωσε χώρους στους Κρητικούς. Μάλιστα, στο 62ο λεπτό οι Γιαννιώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία καθώς ο Ίλιτς βγήκε τετ α τετ απ’ τα αριστερά έπειτα από μπαλιά του Μανιά αλλά ο Λόρια εξουδετέρωσε το πλασέ του Σέρβου επιθετικού.

Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά ο Σέρβος πήρε το αίμα του πίσω αφού ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Γιάκου απ’ τον Αντελέγιε, με τον αμυντικό του ΟΦΗ μάλιστα να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Έτσι, οι γηπεδούχοι πήραν μία σημαντική νίκη, που τους έφερε στους 16 βαθμούς, ανεβαίνοντας έτσι έστω και προσωρινά στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα, Τσάβες (69′ Χαρίσης), Λίλα

ΟΦΗ (Τζ. Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης (46′ Πετρόπουλος), Ραζάκ, Φερνάντεθ (67′ Ροβίθης), Λαμπρόπουλος (56′ Κουτσιανικούλης), Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες

Πηγή: novasports.gr