Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπροσώπηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας που πραγματοποιήθηκε στις 6-9 Νοεμβρίου στην πόλη της Πάτρας. Η παρουσίαση του κέντρου εντάχθηκε στη θεματική: Η τέχνη στη συμβουλευτική πράξη όπου η ψυχολόγος του κέντρου Τσαπαροπούλου Έφη εστίασε στην Συμβουλευτική μέσω του Ψυχοδράματος σε γυναίκες θύματα βίας.

Το Ψυχόδραμα είναι μία μέθοδος τόσο ατομικής όσο και ομαδικής ψυχοθεραπείας την οποία ανέπτυξε ο ψυχίατρος J. L. Moreno. Ο Μoreno εμπνεύστηκε από το αρχαίο δράμα. Η μέθοδος του ψυχοδράματος αποτελεί έναν τρόπο όπου το άτομο μπορεί να εξασκηθεί και να αναλύσει καθημερινές πρακτικές της ζωής χωρίς να ενέχεται ο κίνδυνος  να κατηγορηθεί για λάθη και να του επιβληθούν τιμωρίες μέσα από τις πράξεις και τις συμπεριφορές του. Η σκηνή του ψυχοδράματος δίνει στη γυναίκα θύμα βίας τη δυνατότητα να εκφραστεί και να δείξει αυτό που αισθάνεται.

Σύμφωνα με την έρευνα όπως αυτή παρουσιάστηκε στο επιστημονικό συνέδριο η συμβουλευτική μέσω του ψυχοδράματος βοηθάει τις γυναίκες θύματα – βίας να διεκδικήσουν τα όρια τους στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και ειδικότερα στη σχέση τους με το άτομο που τις κακοποιεί απαγκιστρώνοντας αυτές από την νοσηρή κατάσταση που βιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην κακοποιητική σχέση.