Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα της Τετάρτης 12/11 στη Βέροια στην ενημερωτική- ανοιχτή εκδήλωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας, η πρόταση για τη δημιουργία Διοικητηρίου Δημόσιων Υπηρεσιών Ημαθίας και συγκεκριμένα η στέγαση αυτού στο στρατόπεδο Καπετάν Ακρίτα, από όπου αποχώρησε προσφάτως το Β’ Σώμα Στρατού.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν πολίτες της Βέροιας, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδης, ο οποίος θα είναι και ο κοινωνός της εν λόγω πρωτοβουλίας και πρότασης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ.Πατσίκας ο οποίος εστίασε στο γεγονός ότι στόχος είναι να μην γίνει και το στρατόπεδο μέρος της λίστας του ΤΑΙΠΕΔ, όπως δυστυχώς συνέβη με το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο της Πόλης. Σημείωσε πως “Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών παράγει έργο για να οπλίσει με επιχειρήματα τους θεσμικά αρμόδιους. Είναι , λοιπόν, στο χέρι της Περιφέρειας να δράσει γρήγορα”.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης στη σύντομη ομιλία του ανέφερε πως “Είναι τιμή η Κίνηση για το Νομό. Το όραμα ενός Διοικητηρίου θα εξυπηρετήσει ανάγκες των πολιτών και είναι άδικο να μην στεγάζεται σε κρατικά κτίρια. Στηρίζουμε κάθε κίνηση ανάπτυξης με χαρά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία η δημιουργία Διοικητηρίου απλά απαιτεί συντονισμένες ενέργειες. Είναι σωστό να βρούμε το καλύτερο δυνατό σημείο στέγασης. Αφού εξετάσουμε τις ανάγκες μας. Θα προτείνουμε μια Κοινή Θέση. Σημασία δεν έχει ο χώρος και ο χρόνος σημασία έχει η ικανοποίηση του οράματος και υλοποίηση του στόχου”.

Ο κ.Πολυχρονιάδης έκανε με τη σειρά του μια “λεκτική” παρουσίαση των όσων η Κίνηση πιστεύει για το διοικητήριο και τη στέγαση του στο εν λόγω στρατόπεδο όπως και ο κ.Τσιτλακίδης. Τονίζοντας ο κ. Πολυχρονιάδης στο τέλος πως “Δεν πρέπει  να περιμένουμε την ανάπτυξη από έξω. Πρέπει εμείς να δράσουμε πρώτοι”.

Πολλοί ήταν αυτοί που απάντησαν στην πρόταση της Κίνησης μέσω επιστολών, εκ των οποίων ήταν ο κ.Γιοβανόπουλος, το Επιμελητήριο Ημαθίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, η ΕΛΜΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος ( ο οποίος έστειλε επιστολή απ΄ευθείας στο Υπ. Άμυνας).

Η κ.Ρίστα, πτυχιούχος χωροταξίας, έκανε μια χωροταξική αναφορά στη ιδανικότητα του σημείου αναπτύσσοντας τους λόγους και τέλος ο κ.Δημόπουλος, διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, παρουσίασε με ένα πολύ κατατοπιστικό ολιγόλεπτο βίντεο την αρχιτεκτονική αποτύπωση του στρατοπέδου, το κτιριακό απόθεμα αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της θέσης του.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση ο λόγος δόθηκε στο κοινό με ερωτήματα ποικίλα αλλά και τοποθετήσεις. Με τους περισσότερους να επικροτούν την πρόταση αλλά τονίζοντας πάντα στο τέλος πως χρειάζεται “επιμονή”.

Η παρουσίαση στέφθηκε με επιτυχία καθώς η αίθουσα στο Μεντρεσέ Τζαμί γέμισε και ο κόσμος διαπίστωσε πως οι εθελοντικές ομάδες είναι ομάδες που έχουν όρεξη να δουλέψουν αφιλοκερδώς για τον τόπο τους.

dioikitirio_kiniis2 dioikitirio_kiniis120141112_184108