Στo πλαίσιο σύνδεσης της Βέροιας με τη διεθνή τουριστική αγορά η Αντιδημαρχία Τουρισμού πραγματοποίησε ακόμη μία κίνηση με στόχο αυτή τη φορά τη προώθηση και ανάδειξη της περιοχής στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά.

Σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Φρανκφούρτης και το Ίδρυμα Τουρισμού Willy Scharnow, διοργανώθηκε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) με δώδεκα (12) τουριστικούς πράκτορες για τη γνωριμία τους με την ιστορία, τα μνημεία και τη γαστρονομία της περιοχής.

Το ίδρυμα έχει το όνομα ενός εκ των πρωτοπόρων του γερμανικού ταξιδιωτικού κλάδου του Willy Scharnow που υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα στο χώρο του τουρισμού στην Ευρώπη. Ο Willy Scharnow ήταν ένας από τους ιδρυτές του παγκόσμιου ταξιδιωτικού κολοσσού TUI που λειτουργεί σήμερα περισσότερα από 3.500 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλο τον κόσμο και διαθέτει δεκάδες αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια και ξενοδοχεία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εντός του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Willy Scharnow – Stiftung für Touristik, βρίσκονται κορυφαίοι ευρωπαϊκοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί όπως, μεταξύ άλλων, η Γερμανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων DVR (DVR Deurscher ReiseVerband).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες επισκέφτηκαν των Αρχαιολογικό Χώρο των Αιγών, το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου ενώ στη συνέχεια περιηγηθήκαν στο  κέντρο της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Βασίλης Λυκοστράτης, υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν μεγάλης βαρύτητας αφού τα άτομα που επισκέφτηκαν την περιοχή μας εκπροσωπούν τα σπουδαιότερα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας. Επίσης, είναι σημαντικό οι ξένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο καλοκαιρινός προορισμός. Αντίθετα, η χώρα μας και ιδιαίτερα ο τόπος μας προσφέρουν ένα τουριστικό προϊόν που δεν περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες αλλά εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που διαπίστωσαν από κοντά οι επισκέπτες μας, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις».

Σημειώνεται ότι η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Γαϊτάνου υποστήριξε την διαδικασία της επικοινωνίας και μετάφρασης.

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά το ξενοδοχείο «Αιγές-Μέλαθρον» για την παροχή γεύματος σε 16 άτομα και την άψογη εξυπηρέτησή τους.