Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσαν σήμερα το πρωί μέλη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας με σκοπό να εκφράσουν τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους αναφορικά με τη δημιουργία Διοικητηρίου Δημόσιων Υπηρεσιών στο Ν.Ημαθίας και συγκεκριμένα τη στέγαση αυτού στο στρατόπεδο του Καπετάν Ακρίτα στην πόλη της Βέροιας. Η σημερινή “λεκτική” παρουσίαση την αρχικής ιδέας αλλά και συνοπτικά της μελέτης που έγινε αυτά τα 5 χρόνια από την πλευρά της Κίνησης, δόθηκε με στόχο να υπάρξει μια γενική ενημέρωση προς τον κόσμο της πόλης σχετικά με το τι πρόκειται να παρουσιαστεί σε αυτόν την Τετάρτη 12/11 στις 6:30 το απόγευμα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Τον λόγο αρχικά έλαβε ο κ. Θεόδωρος Πολυχρονιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός πως η κατάργηση του Β΄Σώματος Στρατού αποτέλεσε πλήγμα για την πόλη και τον Νομό, αφήνοντας πίσω του κενές αξιόλογες υποδομές τις οποίες ωστόσο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε με οποιονδήποτε τρόπο, αν δεν θέλουμε να τις χάσουμε. Ο κ. Πολυχρονιάδης μίλησε για το γεγονός ότι οι δημόσιες υπηρεσίες του Νόμου είναι διασκορπισμένες σε 14 σημεία και επίσης τόνισε πως το χρηματικό ποσό που δαπανάται από το κράτος για τα ενοίκια στέγασης των δημόσιων υπηρεσιών είναι τεράστιο και ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως η πρόταση της Κίνησης για την δημιουργία Διοικητηρίου Δημόσιων Υπηρεσιών, κάτι που λείπει από το Νομό σε αντίθεση με τους γείτονες νομούς,  αποτελεί μεγάλο και δύσκολο έργο που απαιτεί συντονισμό και χρήματα ωστόσο δεν είναι κάτι “άφταστο” αν υπάρξει συνεργασία. Κλείνοντας, σημείωσε πως η Κίνηση έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει μέρος της δουλειά που της αναλογεί, σειρά έχει η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια και πως το ζήτημα πλέον είναι πολιτικό και θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι πολιτικοί ιθύνοντες.

Το ότι όλα είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης σημείωσε και ο κ. Ζήσης Πατσίκας ο οποίος συμπλήρωσε πως γνώση όλον ως προς το νέο ΕΣΠΑ, ότι το τελευταίο δεν φαίνεται να προβλέπει κονδύλια για υποδομές.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Τσιτλακίδης, πρώην διευθυντής της διεύθυνσης γεωργίας, ο οποίος συμπλήρωσε πως το σημείο που προτείνει η Κίνηση είναι προνομιούχο από πολλές απόψεις. Πρώτο και βασικό προσόν είναι ο χώρος, ο οποίος είναι προσβάσιμος και κοντά στην πόλη, επίσης υπάρχει χώρος για στάθμευση αλλά και συγκοινωνία. Επιπλέον, σημείωσε πως και παλαιότερα τέθηκε το ζήτημα της στέγασης της νομαρχία, στο οικόπεδο δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο αλλά τελικά δεν ευοδώθηκε αυτή η μετακίνηση.

Εν κατακλείδι και σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, αυτή τη στιγμή το στρατόπεδο είναι ελεύθερο, δεν στεγάζει υπηρεσίες παρά μόνο ελάχιστο υλικό, με αυτά τα δεδομένα η πρόταση της δημιουργίας διοικητηρίου είναι εφικτή και διόλου ουτοπική. Όπως λέει και ο σοφός λαός “Ποτέ δεν είναι αργά”, μακάρι αυτή η πρωτοβουλία να εισακουστεί και να πάρει σάρκα και οστά. Ωστόσο, για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας την Τετάρτη 12/11 περιμένει όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για αυτήν την πρόταση και να στηρίξουν αυτήν την μακρόπνοη πρωτοβουλία στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (απέναντι από το 3ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο)  στη Βέροια.