Πεινάτε; Πατήστε ένα κουμπί και εκτυπώστε τα… ραβιόλια σας. Μια νέα διάσταση στο φαγητό δίνει η εταιρεία Natural Machines που παρουσίασε τον 3D εκτυπωτή Foodini για τρόφιμα. Ο μαγειρικός εκτυπωτής δεν μαγειρεύει. Αυτό που κάνει είναι να εκτελεί διαδικασίες, όπως για παράδειγμα το τύλιγμα της ζύμης.

Για παράδειγμα για να φτιάξει κάποιος ραβιόλια, ετοιμάζει τη ζύμη και τη γέμιση, τα τοποθετεί σε ειδικές θήκες του μηχανήματος και στη συνέχεια επιλέγει «ραβιόλι» από τον ειδικό εκτυπωτή. Το Foodini θα εκτυπώσει τα σχηματισμένα-πλέον-ραβιόλια και ο μάγειρας το μόνο που έχει να κάνει είναι να τα ψήσει.

Εάν το πιάτο δεν χρειάζεται καν μαγείρεμα, τότε το φαγητό είναι έτοιμο για κατανάλωση μόλις βγει από τη συσκευή.

Είναι το μοναδικό μηχάνημα που μπορεί να εκτυπώσει μεγάλη ποικιλία από διάφορα πιάτα, γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

«Στην ουσία είναι ένα μίνι εργοστάσιο κατασκευής τροφίμων που έχει φτιαχτεί στο μέγεθος φούρνου» λέει η Λαϊνέτ Κούτσμα, μία εκ των δημιουργών του Foodini.

Αρχικά ο μαγειρικός εκτυπωτής θα απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες της κουζίνας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία άλλη εκδοχή του μηχανήματος για τους απλούς καταναλωτές που θα πωλείται περίπου στα 1.000 δολάρια.

Το Foodini δημιουργήθηκε για να μας απαλλάσσει από δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες κατά τη διάρκεια παρασκευής ενός φαγητού, κάτι που πολλές φορές αποθαρρύνει τον κόσμο να μπει στην κουζίνα.

Προωθεί, επίσης, την υγιεινή μαγειρική, καθώς για να εκτυπωθούν τα τρόφιμα απαιτούνται πάντα φρέσκα υλικά. Το Foodini αναμένεται να βγει στην αγορά στα μέσα του 2015.

Πηγή: perierga.gr