Φώτο Αρχείου

Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), μέχρι και τις 30 Μαΐου 2015, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Η δυνατότητα αυτή για τον «καθορισμό της διοικητικής διαδικασίας υποβολής αίτησης για καταβολή επιδόματος θέρμανσης», η οποία διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ, έχει καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή:
• Η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως και δεν προβλέπεται υποβολή αίτησης σε αυτά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
• Η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο της βεβαίωσης που εκδίδεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων.
• Μετά από την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης η ηλεκτρονική εφαρμογή ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη συνδρομή ή μη των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για καταβολή του επιδόματος στο φορολογούμενο και επιστρέφει βεβαίωση με τα στοιχεία του φορολογουμένου καθώς και το αποτέλεσμα της αίτησης.
• Η ανωτέρω βεβαίωση υπογράφεται και σφραγίζεται από τα ΚΕΠ και παραδίδεται στο φορολογούμενο.
• Σε περίπτωση επισήμανσης περί μη συνδρομής των προϋποθέσεων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στο φορολογούμενο, τα ΚΕΠ δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για τη θεραπεία του ανωτέρω αποτελέσματος.
• Ακύρωση υποβληθείσας αίτησης μέσω των ΚΕΠ είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση λανθασμένης υποβολής των στοιχείων της αίτησης που έχει υποβληθεί σε ΚΕΠ.