Η πιο συχνή πλέον εικόνα στη Βέροια μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης των πεζοδρομίων είναι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω σε αυτά. Οι πιο απροκάλυπτες περιπτώσεις συνήθως παρατηρούνται στο πάρκο του Αγ.Αντωνίου, στην οδό Ανοίξεως κοντά στο μουσείο, στη Βενιζέλου αλλά και στην Εληάς.

Το πρόβλημα ολοφάνερα ξεκινάει από τα γεγονός της έλλειψης θέσεων στάθμευσης, κάτι που ο Δήμος από τη μια ισχυρίζεται πως προέβλεψε, από την άλλη έχει “παγώσει” και δεν προχωράει η δημιουργία του χώρου στάθμευσης κάτω από την ΕΛΙΑ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα πρέπει να λειτουργεί ασυνείδητα και εις βάρος των υπόλοιπων πολιτών.  Όπως είναι χρόνια τώρα γνωστό τα πεζοδρόμια είναι, όπως αναφέρεται και στην ίδια τη λέξη, για τους πεζούς. Εμείς φτάσαμε στο ανάποδο σημείο, οι πεζοί αναγκάζονται πολλές φορές να κατέβουν στο δρόμο, με κίνδυνο της ζωής τους, για να προσπεράσουν ένα σταματημένο όχημα του οποίου ο οδηγός είχε την φαεινή ιδέα  να το παρκάρει εκεί γιατί εκεί τον βόλευε φυσικά. Είτε πάλι αναγκάζονται να στριμώχνονται μεταξύ αυτοκινήτου και τοίχου για να καταφέρουν να περάσουν.

Μέχρι πρότινος, το παράνομο παρκάρισμα γινόταν σε μεγάλο βαθμό στην πεζοδρομημένη αγορά της πόλης. Η κατάσταση μετά από κάποια μέτρα που πάρθηκαν διορθώθηκε στο μέτρο του δυνατού καθώς υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις μικρών παραβάσεων.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, σχετικά με το ποιος φταίει για αυτό το κομφούζιο που δημιουργείται κάθε μέρα στο κέντρο της πόλης. Ο μεν Δήμος που δεν πραγματοποίησε την ανάπλαση των πεζοδρομίων με βάσει τις ανάγκες των πολιτών (θέσεις πάρκινγκ) και οι δε πολίτες-οδηγοί που έχουν έλλειψη συνείδησης. Οι οποίοι υπήρχαν πάντα… και ποτέ δεν σέβονταν τους υπόλοιπους.

agios_antonios7 agios_antonios6 agios_antonios5 agios_antonios4 agios_antonios2 agios_antonios1 agios_antonios3