kentrikivivliothikiverias

Ο κ. Μπίκας (υπεύθυνος μηχανοργάνωσης) και η κ. Τασιοπούλου (Βιβλιοθηκονόμος) έδωσαν το παρών σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 στο tv100 στην εκπομπή πέριξ και μίλησαν για την Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Ο κ. Μπίκας  ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι σε παγκόσμιο επίπεδο γνωστή ενώ έχει δυνατότητες να κάνει ακόμα περισσότερα. Το προσωπικό της βιβλιοθήκης, καθημερινά προσφέρει τα μέγιστα γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη για ποιοτικές υπηρεσίες. Η βιβλιοθήκη ανακαινίστηκε πρόσφατα αποκτώντας καινοτόμες υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας όπως το media lab το οποίο είναι ένα σύγχρονο εργαστήριο τεχνολογίας όπου ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε πολλές δράσεις χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο.

Αξίζει να σημειωθέι ότι την βιβλιοθήκη της Βέροιας, όπως ανέφερε η κ. Τασιοπούλου επισκέπτονται καθημερινά 700-900 άτομα ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός αυτός αγγίζει τα 1800 άτομα ημερησίως. Η βιβλιοθήκη δανείζει 200.000 ετησίως ενώ αριθμεί 28.000 μέλη, αριθμός ο οποίος αυξάνει συνεχώς.

Στόχος της βιβλιοθήκης είναι να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος όροφος της βιβλιοθήκης και να ολοκληρωθεί έτσι στο σύνολό του ο χώρος που φιλοξενεί μία από τις καλύτερες βιβλιοθήκες της χώρας.

Σημείωση: Στη βιβλιοθήκη της Βέροιας, γίνονται μαθήματα διαφόρων γνωστικών αντικειμένων τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δεξιοτήτων από τη χρήση ενός επεξεργαστή κειμένου (word) μέχρι την ρομποτική και την δημιουργία παιχνιδιών (game development). Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο site της βιβλιοθήκης ή στο τηλ: T:23310-24494