Το ποσοστό θνησιμότητας από τον ιο Έμπολα έχει αυξηθεί στο 70% των περιστατικών και θα μπορούσαν να εμφανιστούν μέχρι 10.000 νέα περιστατικά την εβδομάδα, σε 2 μήνες, προειδοποίησε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Dr. Bruce Aylward, του ΠΟΥ, έδωσε δυσάρεστα στοιχεία σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Γενεύη. Η προηγούμενη πρόβλεψη του ΠΟΥ όσον αφορά το ποσοστό θνησιμότητας ήταν στο 50% περίπου.
Ο Aylward δήλωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας του 70% αποτελεί νόσο υψηλής θνησιμότητας και ότι η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ εστιάζει στην προσπάθεια απομόνωσης των ασθενών και στην έγκαιρη θεραπευτική αγωγή.

Δήλωσε ότι αν η παγκόσμια αντίδραση στον ‘Εμπολα δεν ενταθεί εντός 60 ημερών, πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν και θα υπάρχει τεράστια ανάγκη αντιμετώπισης των αυξημένων περιστατικών.
Εδώ και 4 εβδομάδες υπάρχουν περίπου 1.000 νέα περιστατικά εβδομαδιαίως. Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ στοχεύει να θέσει σε απομόνωση το 70% των περιστατικών για να αναστρέψει την έξαρση του ιού.

Η Σιέρα Λεόνε, η Γουινέα και η Λιβερία είναι οι χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον ιό. Ο Aylward δήλωσε ότι ο ΠΟΥ ανησυχεί πολύ για τη συνεχιζόμενη εξάπλωση του ιού στις πρωτεύουσες των 3 παραπάνω χωρών.

Πηγή: iatronet.gr