Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδοχείων Ημαθίας σε συνεργασία με την ΕΠΑΝΕΤ του Επιμελητηρίου Ημαθίας και την ΑΝ.ΗΜΑ. παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό» σήμερα 13/10 στη Βέροια. Η καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού έφτασε και στην Ημαθία.

Επιδίωξη του Επιμελητηρίου είναι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας ως έναν από τους πιο καθοριστικούς και αντιπροσωπευτικούς πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού. Μέχρι σήμερα 276 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν Ελληνικό Πρωινό.

Επίσης, πέρα από τη γνωριμία της γεύσης των προϊόντων και των εδεσμάτων, στόχος του “Ελληνικού πρωινού” είναι να προχωρήσει στη γνωριμία των παραγωγών με τους καταναλωτές, των τρόπων παραγωγής, και να αναδείξει έτσι τον τόπο, το τοπίο και το φυσικό περιβάλλον παραγωγής κάθε γεύσης. Όπως επίσης είναι η ικανοποίηση του ξενοδοχειακού πελάτη μέσα από τη γνωριμία του με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα κάθε προορισμού και αυτή η γνωριμία να είναι πέρα από γευστική, αλλά και γνωσιακή και πολιτιστική.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν σαφώς ξενοδόχοι της Ημαθίας αλλά και έμποροι με προϊόντα που εντάσσονται καθαρά σε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως τυριά, μαρμελάδες, κομπόστες και άλλα τοπικά εδέσματα μοναδικής ποιότητας και γεύσης.

Φωτογραφία: Elia Veria