Σε 17 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο Λα Πας Κάρολος Γ’ της Μαδρίτης, στην Ισπανία, για παρακολούθηση σε σχέση με την κρίση της επιδημίας του ιού Έμπολα, τη στιγμή που ο απολογισμός από το δρεπάνι του ιού στη Δυτική Αφρική ξεπέρασε τους 4.000 νεκρούς.

Όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές Αρχές, ακόμα τρία άτομα τέθηκαν υπό παρακολούθηση χθες Παρασκευή. Δεν εμφανίζουν συμπτώματα του ιού Έμπολα, αλλά ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την 40χρονη ισπανίδα νοσοκόμα που έχει νοσήσει, που παραμένει και το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη χώρα.

Παράλληλα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα 41 μέλη του προσωπικού του στη Λιβερία, μια από τις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, αφού εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του ιού Έμπολα στις τάξεις της αποστολής του Οργανισμού σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβερία μετρά 6.000 ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή, και η Κολομβία ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό παρακολούθηση τρεις ανθρώπους που επέστρεψαν από την Αφρική στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η χώρα εξαιτίας της επιδημίας, όμως προς το παρόν οι Αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οποιουδήποτε είδους συναγερμός», υπογράμμισε ο Αλεχάντρο Γκαβίρια υπουργός Υγείας της Κολομβίας. «Οι άνθρωποι φαίνεται να είναι υγιείς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Καναδά συνέστησε χθες Παρασκευή στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα.

«Ζητάμε από τους Καναδούς που ζουν στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τις εγκαταλείψουν», ανέφερε η Ρόνα Άμπροουζ υπουργός Υγείας της χώρας.

Η Άμπροουζ εξήγησε ότι όλοι οι άνθρωποι που φτάνουν στον Καναδά προερχόμενοι από τις χώρες αυτές θα ελέγχονται.

Πηγή: skai.gr