Δωρεάν εξετάσεις PSA και κλινική εξέταση προστάτη θα πραγματοποιούνται από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη (Εθνικής Αμύνης 41, ώρες 08.00-12.00).

Παράλληλα, από το σταντ στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να παίρνουν πληροφοριακό έντυπο για τον καρκίνο του προστάτη, ο οποίος είναι ο πιο συχνός καρκίνος στον άνδρα.

Η κοινωνική αυτή δράση πραγματοποιείται από την 3η ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και την Α’ Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, με αφορμή την εβδομάδα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη.

Να σημειωθεί ότι από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί, κάθε Τετάρτη, στο νοσοκομείο Γεννηματάς ειδικό ιατρείο παθήσεων του προστάτη (τηλέφωνο για ραντεβού 2310-963102).

«Η γνώση είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να νικήσουμε τον καρκίνο του προστάτη» δηλώνει ο καθηγητής Ουρολογίας στο ΑΠΘ και διευθυντής της Α’ Ουρολογικής Κλινικής Δημήτρης Χατζηχρήστου, προσθέτοντας ότι: «H έγκαιρη διάγνωση είναι απλή και εφικτή, αρκεί κάθε άνδρας πάνω από 50 ετών να έχει ευαισθητοποιηθεί, να έχει ενημερωθεί σχετικά και να μην παραμελεί τον προληπτικό έλεγχο».

«Οι προληπτικές εξετάσεις είναι προς το συμφέρον της συνολικής δημόσιας υγείας. Οφείλουμε να παρέχουμε τους πόρους ώστε να υλοποιείται κατά το δυνατόν περισσότερο» τόνισε ο διοικητής των ενοποιημένων νοσοκομείων Γ. Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος Παύλος Παπαδόπουλος.

Επεσήμανε, δε, πως μόνον το 2013 δαπανήθηκε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς για να καλυφθούν διαγνωστικές και θεραπευτικές ανάγκες ανασφάλιστων και άπορων πολιτών.

Πηγή: zougla.gr