thriskeia

Εντάξει δεν γράφω κάτι καινούριο επί της ουσίας. Αλλά όταν έχουμε φτάσει στο αμήν φορολογικά (και όχι μόνο), η παρακάτω είδηση και μόνο σε εξοργίζει (πηγή):

  • Αφορολόγητο 9.500 ευρώ για τους συνταξιούχους μοναχούς
  • Στις περιπτώσεις εκμίσθωσης ακινήτων από Ιερές Μονές, το τέλος χαρτοσήμου των μισθωμάτων θα αποδίδεται από τον μισθωτή (!!!)
  • Εξαιρούνται από την παρακράτηση και απόδοση φόρου «η Ιερά Κοινότητα, οι Ιερές Μονές και τα εξαρτήματα αυτών», όταν απασχολούν πρόσωπα για πάσης φύσεως μισθωτή εργασία, ενώ όπως σημειώνεται την απόδοση του οφειλόμενου φόρου θα την κάνουν οι ίδιοι οι μισθωτοί (!!!!!!!!).

Μισό λεπτό για να καταλάβω: Στην Ελλάδα όταν είσαι ερευνητής, επιστήμονας ή μηχανικός σε «χρεώνουν» με 26% φόρο από το πρώτο Ευρώ, 20% παρακράτηση φόρου, 60% προκαταβολή φόρου, 23% ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλος αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ (αν έχεις κάποιο ακίνητο), ασφαλιστικές εισφορές χωρίς ανταπόδοση και ένα σωρό χαρτόσημα και φόρους υπέρ τρίτων. Μιλάμε για την κατηγορία των ανθρώπων που έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να βοηθούν στην αύξηση του προσδόκιμου της ζωής, την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, της μείωσης των αποστάσεων χρησιμοποιώντας την επιστήμη. Αντίθετα η Εκκλησία και οι ιερείς κάνουν κηρύγματα ηθικής για να “τακτοποιήσουν” την μετά θάνατον ζωή, ευχές για βελτίωση της καθημερινότητας και πώληση “τίμιου ξύλου” σε τιμή ευκαιρίας και χρέωση μυστηρίων με αρκετά φράγκα πάντα χωρίς απόδειξη. Σε αυτούς χρωστάμε το μίσος προς όποιον πιστεύει κάτι άλλο, προς τους ομοφυλόφιλους, και την πίστη στον εξορκισμό και στο μάτι. Και το Κράτος τους έχει πρακτικά στο αφορολόγητο!!!

Ναι δεν είναι κάτι νέο, αλλά πλέον μετά από τόσα χρόνια κρίσης, όταν η μισή Ελλάδα χρωστάει στην εφορία και τα ταμεία, και κάθε προσπάθεια επιχειρηματικότητας αντιμετωπίζεται όπως ο διάολος, είναι απλά πρόκληση. Και ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση που η δήθεν αριστερίζουσα αντιπολίτευση κωφεύει προς άγραν ψήφων όταν προηγούμενος μας έχει φλομώσει με ότι ψέμα φαντάζεται. Και τώρα να “κρεμόμαστε” από τις δήθεν φοροελαφρύνσεις μπας και αναπνεύσουμε λιγουλάκι. Αλλά οι παραγωγοί του τίποτα, αφορολόγητοι!

Θα μου πείτε τι περιμένεις από μια χώρα στην οποία ακόμα γίνονται εγκαίνια με αγιασμούς κι ας φτιάχνεις ακόμα μια αποτυχημένη καφετέρια, ακόμα γίνονται αγιασμοί στις βάσεις κτιρίων γιατί από τον σεισμό δεν θα σε προστατέψει η σωστή μελέτη του μηχανικού, ακόμα μπαίνουν φυλαχτά στο αυτοκίνητο κι ας οδηγείς χωρίς ζώνη περνώντας με κόκκινο και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει πίσω και το “Θρησκευμάτων” (αλήθεια Υπουργείο για την Έρευνα είδατε πουθενά;).

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά όσο αφήνουμε την Εκκλησία να μπαίνει στην ζωή μας με αυτό τον τρόπο, μην περιμένετε ανάπτυξη από επιχειρήσεις και παιδεία. Προσευχηθείτε μπας και αλλάξει κάτι. Από τον καναπέ σας κατά προτίμηση. Πιστεύετε και μην ερευνάτε.

ΥΓ. Ελπίζω να έγινε σαφές ότι το πρόβλημα που σημειώνω εδώ δεν είναι η θρησκεία και τα πιστεύω καθενός αλλά αυτή η επιχείρηση που λέγεται Εκκλησία.