Το πρώην αφεντικό της Renault, Flavio Briatore, έχει εκφράσει αρκετές φορές την δυσαρέσκειά του για την νέα εποχή της Formula 1. Παρότι ο Ιταλός επιχειρηματίας ανήκει στην ομάδα που δημιουργήθηκε για την αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος, ο ίδιος πιστεύει πως οι ομάδες μπορούν να λύσουν από μόνες τους τα προβλήματα.

Οι πρόεδροι (των ομάδων) είναι αρκετά μεγάλοι για να μπορούν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους. Δεν υπάρχει λόγος για εξωτερική βοήθεια. Πρέπει οι ομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βελτιώσουν τα πράγματα.

Είναι μια νέα F1. Ίσως να είναι καλύτερη, αλλά πολύς κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Είναι τόσο απλό. Η F1 είναι ένας αγώνας, ένα γεγονός. Τι καθόμαστε και το συζητάμε; Συζητάμε μόνο για την τεχνολογία, ο κόσμος δεν ενδιαφέρετε για αυτήν. Ο κόσμος θέλει να δει μάχες μεταξύ των οδηγών, θέλει να δει οδηγούς να κάνουν κατατακτήριους γύρους σε όλο τον αγώνα, αυτό τους ενδιαφέρει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές που θα έκανε ο ίδιος, ο Briatore τόνισε το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Formula 1.

Πολλά (θα άλλαζα). Καταρχάς το κόστος, το οποίο είναι τρελό. Με τα έξοδα που υπάρχουν τώρα, κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να μπει στη Formula 1, είναι αδύνατον. Μιλάμε για επενδύσεις της τάξης των 250-300 εκατομ. ευρώ. Πάει Κυριακή και μετά πρέπει να προσέχεις τα ελαστικά σου και τα καύσιμά σου, στο τέλος θα πρέπει να προσέχουν και τις στολές τους.

Πηγή: autoblog.gr