Η Εθνική Ελπίδων πήρε τη νίκη που χρειαζόταν με γκολ στις καθυστερήσεις (3-1) κόντρα στην Πολωνία, ωστόσο το γκολ των Σουηδών στο φινάλε του δικού τους ματς με τους Τούρκους, αφήνει την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το πολυπόθητο τρίτο γκολ ήρθε δέκα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση των καθυστερήσεων από τον Γιαννιώτα αλλά σχεδόν ταυτόχρονα, η Σουηδία έκανε το 4-3 κόντρα στην Τουρκία και έπαιρνε εκείνη το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Γιούρο. Η Ελλάδα έμεινε δεύτερη με έναν βαθμό λιγότερο (15), ωστόσο αυτό δεν έφτανε για να πάρει την πρόκριση ως μία από τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες των δέκα ομίλων.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, με τους παίκτες του Κώστα Τσάνα να παίρνουν το προβάδισμα στο 12′ στην Κατερίνη, όταν ο Καρέλης τελείωσε εύστοχα από κοντά τη φάση για το 1-0.

Η ψυχρολουσία ήρθε στο 24′ όταν ο Πρζίμπιλκο ισοφάρισε για τους Πολωνούς, με το 1-1 να μένει μέχρι το 88′. Ο Γιαννιώτας στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, κέρδισε πέναλτι από τον Κομίνσκι, ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-1 φεύγοντας γρήγορα για τη σέντρα!

Ακολούθησε ένα απίστευτο πεντάλεπτο, με την Ελλάδα να χάνει μοναδική ευκαιρία με τον Βέλλιο, να έχει δοκάρι με τον Καρέλη, προτού -ξανά- ο Γιαννιώτας γράψει από πλάγια θέση το 3-1 εν μέσω αποθέωσης!

Οι παίκτες της Εθνικής έγιναν ένα κουβάρι μετά το τελευταίο σφύριγμα, πιστεύοντας πως είναι στα τελικά του Γιούρο, με την είδηση όμως της σουηδικής νίκης να τους προσγειώνει λίγες στιγμές αργότερα…

Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1) Σουηδία 16
2) Ελλάδα 15
3) Πολωνία 15
4) Τουρκία 13
5) Μάλτα 0

Πηγή: novasports.gr