Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι ρυθμοί της καθημερινότητας, τα προβλήματα και η κατάσταση στην οποία ζούμε μας έχει μετατρέψει σε πειθήνια άτομα, ανήμπορα να εκμεταλλευτούμε την κάθε στιγμή της ζωής μας για κάτι καλύτερο σε έναν κόσμο χωρίς φραγμούς και αξίες. Ταλαιπωρούμε τους γύρω μας με παιδιάστικες συμπεριφορές χωρίς ευγένεια και καλή πρόθεση όπως ακριβώς ταλαιπωρούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς ακόμα χειρότερα περισσότερες φορές.

Χάνουμε το μέτρο φερόμαστε απαίσια στους συνανθρώπους μας. Κοροϊδεύουμε και κράζουμε χωρίς κάποιο συμφέρον μόνο και μόνο για να νιώσουμε καλύτεροι και πιο ανώτεροι. Πράγμα που όλοι θέλω να πιστεύω ξέρουμε πως δεν ισχύει. Όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά και τα ίδια δικαιώματα. Βαριόμαστε και ψάχνουμε άλλες συνήθειες. Τις βρίσκουμε και περνάμε καλά. Μέχρι τη στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι είμαστε λάθος.

Οι καλές πράξεις υπάρχουν παντού ανάμεσα μας, απλά έχουμε μάθει να μην τις βλέπουμε πια. Μεγαλώσαμε έτσι ώστε να μην μπορούμε να αντιληφθούμε και να χαρούμε με την ικανοποίηση μιας καλής πράξης. Και όμως εκεί έξω υπάρχουν άτομα που καθημερινά κάνουν τον δικό τους αγώνα για να κάνουν έστω και ελάχιστα έναν κόσμο καλύτερο. Άτομα που προσπαθούν καθημερινά κόντρα στις αντιξοότητες της σημερινής κοινωνίας για μία κοινωνία με ίδια αντιμετώπιση προς όλους.

Πράξεις που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα γιατί ξέρουμε ότι μέσα στην ήμερα δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βοηθήσουμε ακόμα και στο ελάχιστο κάποιον συνάνθρωπο μας. Στο τέλος της ημέρας είμαστε εμείς αυτοί που θα καθορίσουν το αύριο. Ένα αύριο μπορεί λίγο πιο κουραστικό αλλά μπορεί και πάλι όχι. Αργά το βράδυ γινόμαστε πιο ευάλωτοι, ξέρουμε το σωστό αλλά παρασυρόμαστε από τις στιγμές. Στο τέλος της ημέρας αργά το βράδυ είναι η μαγική στιγμή που ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψεις. Τόσο όσο χρειάζεται για να κάνεις την προσπάθεια σου για το αύριο. Ένα αύριο καλύτερο. SO KEEP IT REAL γιατί αυτές οι μαγικές στιγμές προδιαγράφουν τα πιο αληθινά χαμόγελα μέσα σε ένα αύριο πολλά υποσχόμενο για εμάς με ευκαιρίες για έναν καλύτερο κόσμο όπου η ζωή μας ή η ζωή των άλλων θα αξίζει το ίδιο.

Της Δώρας Εμεξίδου