Τα λόγια είναι περιττά όταν το θέαμα είναι καθηλωτικό και μοναδικό για τα έως τώρα δεδομένα. Η χθεσινή παράσταση “Κατάδικος μου” με την Ε.Ράντου στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια ήταν εκπληκτική.

Ο κόσμος έσπευσε από νωρίς για να παρακολουθήσει μια κωμωδία σε ύφος καθαρά Ελένης Ράντου, εκεί που η κωμωδία ακουμπά το δράμα. Η ιστορία περιείχε πολλά ευτράπελα και το γέλιο έρεε άφθονο, όμως υπήρχαν πολλές στιγμές που η ιστορία ήθελε να περάσει μηνύματα όπως ότι ο ρατσισμός και ο φόβος με όλα τα παράγωγά τους όπως ξενο- φοβία, απο- ξένωση, μίσος για τους μετανάστες, άρνηση κοινωνικής ενσωμάτωσης και προσαρμογής υπάρχει σε πολλές σχέσεις στην καθημερινότητα των ανθρώπων και κυρίως ότι μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι πιο μεγάλες αλήθειες.

Το μήνυμα ή καλύτερα το ηθικό δίδαγμα ήταν ένα «Η αγάπη είναι ο φόβος, που μας ενώνει με τους άλλους» και αυτό που εξέπληξε όλους όσους παραβρέθηκαν ήταν το γεγονός ότι ήταν μια παράσταση που περιείχε ηθικό δίδαγμα….

Ολόκληρος ο θίασος ήταν εξαιρετικός και οι έξι ηθοποιοί (Ελένη Ράντου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Μπάμπης Γιωτόπουλος και  Δημήτρης Καπετανάκος) ερμήνευσαν τους ρόλους τους με μοναδικό τρόπο ο καθένας. Η ερμηνεία, ωστόσο, της Ελένης Ράντου είναι αυτή, που ξεχωρίζει με το γκελ της και την υπόκρισή της….

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κόσμος καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς, αλλά σηκώθηκε και όρθιος για να δηλώσει και έμπρακτα τον θαυμασμό του.