Με στραβοπάτημα ξεκίνησε και τις ελληνικές υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ καθώς έμεινε στο 1-1 με την Καλλονή στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα. Η απόδοση του Δικεφάλου κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Ζίμπρου, παρέταξε την ομάδα του ο Άγγελος Αναστασιάδης ο οποίος άφησε εκτός αποστολής τους Σαλπιγγίδη και Κάτσε ενώ άφησε στον πάγκο τους Σκόνδρα, Ρατς, Μαντούρο και Κατσικά. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου και Σπυρόπουλος τα δυο μπακ, Τζαβέλλας και Βίτορ στα στόπερ, αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Τζανδάρης, στα αριστερά της επίθεσης ο Μάρτενς, στα δεξιά ο Μακμ στην κορυφή ο Κουλούρης ενώ λίγο πίσω του έπαιζε ο Περέιρα σε αυτό το 4-2-3-1. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαντζουράκης έπαιξε με 3 στόπερ προτιμώντας το 3-5-2, που συνήθως γινόταν 5-3-2 αλλά και 5-4-1 με τον Καμαρά μοναδικό προωθημένο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με όρεξη στο ματς και πίεσαν από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο τους προκειμένου να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ. Η κατοχή της μπάλας ήταν καθολική υπέρ του Δικεφάλου ο οποίος έφτασε 2-3 φορές κοντά στο να ανοίξουν το σκορ αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια.

Μετά το πρώτο τέταρτο, κι αφού η πίεση δεν απέδωσε, ο ρυθμός έπεσε, η Καλλονή άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, να παίρνει καλύτερα τους χώρους μέσα στο γήπεδο, και δειλά-δειλά να φτάνει προς τα αντίπαλα καρέ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την πιο σημαντική ευκαιρία, όταν στο 32′ ο Μανούσος βγήκε τετ-α-τετ με τον Γλύκο αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Σπουδαία ευκαιρία έχασε και ο Δικέφαλος λίγα μετά αργότερα σε φάση διαρκείας και σουτ του Μάρτενς αλλά η εικόνα που παρουσίαζε ήταν σταθερά πτωτική και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (0-0) έδειχνε πολύ κουρασμένος, ίσως επηρεασμένος και από τη ζέστη. Μάλιστα πιο επικίνδυνη επιθετικά ήταν η Καλλονή κυρίως με τον Μανούσο που έβρισκε πολύ χώρο από τα αριστερά όπου κινούνταν.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι άνοιξε αρκετά, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει περισσότερο μπροστά για να φτάσει το γκολ και την Καλλονή να εκμεταλλεύεται τους περισσότερους κενούς χώρους που είχε βγαίνοντας στην αντεπίθεση. Ο Δικέφαλος έχασε πολύ καλές ευκαιρίας με Περέιρα (47′, 52′) και Μακ, (56′) το ίδιο και ο Καμαρά (59′) για την Καλλονή αλλά ήταν ο τελευταίος που αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός. Ο 38χρονος στράικερ στο 63′ δέχθηκε την πάσα από τον Μανούσο στην κόντρα και μόνος απέναντι στον Γλύκο έκανε με σουτ το 0-1…

Ο Αναστασιάδης έχοντας λίγες επιλογές στον πάγκο, αναφορικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι που εμφανώς χώλαινε, αναγκάστηκε να περάσει τον Σαββίδη στη θέση του -ανύπαρκτου για άλλη μια φορά- Μάρτενς και τον Μαντούρο στη θέση του Τζανδάρη. Ουσιαστικά άλλαξαν τα πρόσωπα, το σύστημα (4-3-3) αλλά η δημιουργία στο παιχνίδι του Δικεφάλου παρέμενε προβληματική. Τελικά, σε μια μάλλον ανύποπτη φάση, στο 74′ η σέντρα του Μακ από τα αριστερά βρήκε σε κατάλληλη θέση των Περέιρα ο οποίος με σουτ έκανε το 1-1 και έδωσε λίγη ψυχολογία και ζωντάνια στους γηπεδούχους που είχαν περίπου 20 λεπτά για να γυρίσουν το ματς.

Στο 77′ μπήκε στο παιχνίδι και ο Ρατς στη θέση του Τζιόλη, περισσότερο για να έχει ο ΠΑΟΚ “φρέσκα” πόδια και όχι λόγω θέσης με τον Ρουμάνο να κινείται κάπου ως μέσα αριστερά…

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ο ΠΑΟΚ την έχασε με τον Σαββίδη στο 86′ αλλά πέραν τούτου ουδέν… Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η κόκκινη κάρτα που… εφηύρε ο Κομίνης για τον Περέιρα στο 88′ και που άφησε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους…

Γκολ: Καμαρά 63′ (σουτ), Περέιρα 74′ (σουτ)

Κίτρινες: Σπυρόπουλος 24′, Βίτορ 66′ / Λεοζίνιο 88′

Κόκκινη: Περέιρα (87′, απευθείας) / Μπαρέρα (90+, 2η κίτρινη)

Δοκάρι:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (Ρατς 77′), Τζανδάρης (Μαντούρο 68′), Περέιρα, Μάρτενς (Σαββίδης 55′), Μακ, Κουλούρης
Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέχο, Βαλιός, Γιορέντε, Καλτσάς (Γιώργου 90′), Μπαρέρα, Καμαρά (Κύπρου 83′), Μανούσος, Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος (Κειτά 58΄)

Διαιτητής: Κομίνης (Καβάλας)

Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Μαγιάννης (Άρτας)

Θεατές: –

Πηγή: inpaok.com