φίλιππος μπάσκετ

Έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 20/8 η παρουσίαση των εισιτηρίων του τμήματος μπάσκετ του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας στο ξενοδοχείο Αιγές στη Βέροια.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και παρουσίασαν τα εισιτήρια διαρκείας ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ Ηλίας Λαζός, ο πρόεδρος του συλλόγου “Πρωτοβουλία για το παιδί” Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος και φυσικά ο πρόεδρος του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Τραπεζανλίδης Γιώργος.

Την παρουσίαση προλόγισε ο κ. Λαζός ο οποίος καλωσόρισε όλους όσους βρέθηκαν εκεί και στηρίζουν την ομάδα σημειώνοντας ότι η συνέντευξη αυτή ήταν από τις πιο σημαντικές απ’ όσες έχουν δώσει μέχρι σήμερα,  καθώς ο Φίλιππος φέτος θα συνεργαστεί με χαρά με την “Πρωτοβουλία για το Παιδί”. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ ανέφερε “Την προηγούμενη χρονιά μας προτάθηκε να προσθέσουμε στην φανέλα της ομάδας το λογότυπο του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί» κάτι που το θεωρήσαμε μεγάλη τιμή μαζί με τον Γιώργο τον Τραπεζανλίδη και το δεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά. Και ψάχνοντας και άλλους τρόπους να έρθουμε πιο κοντά στην Πρωτοβουλία πέρα από το λογότυπο του συλλόγου “Πρωτοβουλία για το παιδί” που θα μπει στην φανέλα της ομάδας, θα υπάρχει και στα εισιτήρια διαρκείας ενώ το 10% των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθεί στην “Πρωτοβουλία για το παιδί”. Νομίζω ότι ο σύλλογος αυτός τιμά ιδιαίτερα την πόλη μας αλλά επίσης το ίδιο πιστεύω και για την ομάδα μας. Έχοντας κατακτήσει το όνειρο, είμαστε εδώ τώρα, η Α2 είναι ένα κεκτημένο μεγάλο και σκοπεύουμε να κάνουμε πολλά πράγματα μέσα στη χρονιά. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος κοντά. Θέλουμε το γήπεδο το Σάββατο το απόγευμα να είναι ένας προορισμός “.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος ο πρόεδρος της Πρωτοβουλία για το παιδί, ο οποίος ευχαρίστησε τον Φίλιππο από καρδιάς. Ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε πως “Ο Φίλιππος μας έκανε ένα μεγάλο χατίρι πέρσι με το να τοποθετήσει το λογότυπο μας στην φανέλα του. Αυτό μας βοήθησε, τουλάχιστον ηθικά, πολύ περισσότερο απ’ όσο  οι άνθρωποι του Φιλίππου φαντάζονται. Τα αισθήματα μας για τους ανθρώπους του Φιλίππου πλέον είναι αισθήματα οικογενειακής αγάπης. Με τον Φίλιππο μας συνδέει κάτι κοινό, ένα κοινό πρόβλημα. Ο Φίλιππος δραστηριοποιείται στον αθλητικό τομέα και εν μέρει στον πολιτιστικό τομέα, εμείς στον κοινωνικό τομέα. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε καθώς ο Φίλιππος είναι θεσμός και μετράει πολλά χρόνια, εμείς έχουμε ακόμα να αποδείξουμε πράγματα. Ωστόσο και οι δύο φορείς καταναλώνουμε πολύ ενέργεια ψυχική και πολύ χρόνο στο ζήτημα της βιωσιμότητας μας και μας βασανίζει πολύ το θέμα της οικονομικής μας πορείας. Κοινός παρονομαστής επίσης είναι ότι ενώ έχουμε υποστήριξη από τον κόσμο της Βέροιας, δεν έχουμε την υποστήριξη της επίσημης Βέροιας. Αυτό πρέπει να αρθεί. Δεν είναι δυνατόν ο Φίλιππος να είναι στην Α2 και η «Πρωτοβουλία για το παιδί» αυτή τη στιγμή να μεγαλώνει 30 παιδιά, να είναι ένας κοινωνικός φορέας που για την Ελληνική περιφέρεια έχει αξιοσημείωτο ρόλο και να μην έχουμε την στήριξη της επίσημης πόλης. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε «η ισχύς εν τη ενώσει». Κλείνοντας ο πρόεδρος του συλλόγου ανάφερε πως “Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να αλληλοβοηθηθούμε».

Κατόπιν, μίλησε ο πρόεδρος του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Τραπεζανλίδης Γιώργος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και μίλησε για το μεγάλο επίτευγμα του Φιλίππου να βρίσκεται στην Α2 και τόνισε όπως και ο κ. Σιδηρόπουλος ότι δεν υπάρχει βοήθεια από την επίσημη πολιτεία. Συγκεκριμένα ο κ.Τραπεζανλίδης τόνισε  πως “Φέτος ο κόσμος είναι αυτός που ελπίζουμε να μας στηρίξει, αγοράζοντας τα εισιτήρια διαρκείας, που είναι φθηνότερα από πέρσι, στηρίζοντας ταυτόχρονα το μεγάλο έργο του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί», ένα κοινωνικό έργο απίστευτο, μια προσπάθεια πιο σημαντική από την δική μας. Θέλουμε έτσι και εμείς από την πλευρά μας να αποδείξουμε ότι θέλουμε να στηρίξουμε κοινωνικά την πόλη και όχι την τσέπη της διοίκησης. Το νόημα δεν είναι ο αριθμός πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας. Το νόημα είναι να καταλάβει ο κόσμος της Βέροιας την κοινωνική αξία αυτού του εισιτηρίου και να αγκαλιάσει αυτή την ομάδα”.

Τέλος ο κ.Λαζός παρουσίασε τα εισιτήρια. Τα διαρκείας θα αποτελούνται από 3 κατηγορίες. Είναι του αθλητικού κολεγίου με κόστος 20 ευρώ και απευθύνεται στους γονείς των παιδιών της Ακαδημίας του Φιλίππου. Να επισημάνω εδώ ότι το αυτό το εισιτήριο διαρκείας έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί το κάθε παιδί να το ζωγραφίσει και στη συνέχεια να το φωτογραφίσει και να το στείλει στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου στο facebook όπου μια επιτροπή θα επιλέξει το καλύτερα ζωγραφισμένο εισιτήριο και το οποίο και θα κερδίσει κάποια δώρα. Το βασικό εισιτήριο διαρκείας είναι το silver member με κόστος 40 ευρώ. Έτσι κάποιος μπορεί να δει τα 13 εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, μόνο με περίπου 3 ευρώ ανά παιχνίδι αν αναλογιστεί κανείς ότι τα εισιτήρια των αγώνων για κάποιον μεμονωμένο φίλαθλο θα έχουν κόστος από 5-7 ευρώ ανάλογα βέβαια με το παιχνίδι. Τέλος το golden member με κόστος 100 ευρώ που αντιστοιχεί στις αριθμημένες θέσεις με τα καρεκλάκια που υπάρχουν στο γήπεδο.

Κλείνοντας χαρακτηριστικά ο κ.Λαζός αναφέρθηκε ξανά στα διαρκείας όπου με 500 εισιτήρια θα είναι η ομάδα υπερευχαριστημένη. Και αναφέρθηκε και στην ομάδα λέγοντας πως “‘Οσον αφορά την σύνθεση της ομάδας και την αγωνιστικότητα της η ομάδα θα είναι μια «μπουνιά» και ο σκοπός είναι να κρατηθεί η ομάδα στην Α2”.

gold1silver1 merimna1 white1