Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση αποτελεί η απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη να αποκλείσει από την αποστολή που το πρωί της Τετάρτης θα ταξιδέψει στη Μολδαβία για το παιχνίδι με την Ζίμπρου, τους Μιγκέλ Βίτορ και Γιώργο Τζαβέλλα. Ο Αναστασιάδης από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του στον ΠΑΟΚ κατέστησε σαφές ότι κανείς και τίποτε δεν είναι πάνω από την ομάδα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δεχθεί κρούσματα απειθαρχίας που αποτελούσαν καθεστώς τα προηγούμενα χρόνια. Χειρονομίες και αντιδικίες μεταξύ παικτών ακόμα και χειρονομίες εναντίον των προπονητών δεν έχουν καμία θέση στον ΠΑΟΚ του 2014.

Η απόφαση του να αφήσει εκτός ομάδας δυο παίκτες που ήταν πολύ πιθανό να αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Δικεφάλου στο παιχνίδι της Πέμπτης, αποδεικνύει ότι ο ελληνας τεχνικός είναι αποφασισμένος να επιβάλει τους δικούς του κανόνες στην ομάδα χωρίς να λογαριάζει το αποτέλεσμα. Είναι σαφές ότι ο Αναστασιάδης δεν κοιτάει το αύριο, αλλά πολύ πιο μακριά. Πρόθεση του είναι να δομήσει μια ομάδα που θα έχει χαρακτηριστικό της τις υγιείς σχέσεις και τον σεβασμό.

Ο αποκλεισμός του βασικότερου στόπερ της περσινής περιόδου (Βίτορ) και του παίκτη που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κέρδιζε έδαφος για μια θέση στην 11αδα (Τζαβέλλας) δεν θα ήταν η απόφαση που θα έπαιρνε ένας προπονητής που ψάχνει το αποτέλεσμα. Για τον Αναστασιάδη το ζητούμενο δεν είναι μια νίκη στο Κισινάου (που το πιθανότερο είναι να επιτευχθεί έτσι κι αλλιώς) αλλά η δημιουργία ομαδικού πνεύματος που θα αποτελέσει οδηγό του ΠΑΟΚ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η απόφαση λήφθηκε αφού ο προπονητής μίλησε με τους δυο ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια της ομάδας πριν την απογευματινή προπόνηση παρουσία όλων των παικτών.

Πηγή: inpaok.com