O πρωτογενής τομέας δεν θα μπορούσε παρά να κατέχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη φετινή διοργάνωση, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Τι θέση έχει ο πρωτογενής τομέας στην 79η ΔΕΘ;

Ο πρωτογενής τομέας δεν θα μπορούσε παρά να κατέχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη φετινή διοργάνωση. Άλλωστε είναι ένας κλάδος με σημαντικές προοπτικές, ένα πεδίο γεμάτο προσδοκίες για την έξοδο από την κρίση και μια ενασχόληση που προσελκύει όλο και περισσότερο νέο κόσμο. Η σημασία που αποδίδουμε στον πρωτογενή τομέα στην 79η ΔΕΘ αντανακλάται στη συνεργασία μας με την ΠΑΣΕΓΕΣ για τη διοργάνωση της έκθεσης τροφίμων-ποτών «Ελλάδος γεύσεις», που στόχο έχει να αναδείξει τον αγροτικό-παραγωγικό τομέα και να φέρει σε πρώτο πλάνο τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Μήνυμα της συγκεκριμένης δράσης είναι «κάθε μέρα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα στο τραπέζι μας» και αυτό ακριβώς θέλουμε να περάσουμε από κοινού με την ΠΑΣΕΓΕΣ στο κοινό.

Τι άλλο μπορεί κανείς να δει γύρω από τον πρωτογενή τομέα στην φετινή διοργάνωση;

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αφιερώματα που θα φιλοξενήσει η 79η ΔΕΘ είναι το Farma, ένα πανόραμα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Προϊόντα και εξοπλισμοί για κτηνοτροφία, φυτική καλλιέργεια, μελισσοκομία, γαλακτοκομία, ελαιοκομία, αρωματικά φυτά, καλλιέργεια μανιταριών, εκτροφή σαλιγκαριών και άλλες σύγχρονες καλλιέργειες, παρουσίαση αντιπροσωπευτικών ζώων από την ελληνική κτηνοτροφία, εργαστήρια για τη διαδικασία παραγωγής υγιεινής διατροφής, όλα έχουν τη θέση τους στο αφιέρωμα Farma, που πιστεύουμε ότι θα τραβήξει τα βλέμματα όχι μόνο των επαγγελματιών του χώρου, αλλά και των ανθρώπων της πόλης που ελάχιστη σχέση έχουν με τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής.

Ποιες είναι οι προσδοκίες της ΔΕΘ-Helexpo από την 79η ΔΕΘ;

Φέτος ο πήχης των προσδοκιών μας έχει ανέβει σημαντικά. Η περσινή διοργάνωση, το πρώτο μεγάλο στοίχημα του ενοποιημένου εκθεσιακού φορέα,  πέτυχε να φέρει τον κόσμο πίσω στην Έκθεση, θυμίζοντας στιγμές από το παρελθόν, με οπτική όμως στο μέλλον. Φέτος ετοιμάζουμε ένα ακόμα αρτιότερο εκθεσιακό προϊόν, με πλούσια επιχειρηματική διάσταση, σημαντικές διεθνείς παρουσίες, αλλά και μια μεγάλη «βεντάλια» ψυχαγωγίας, διασκέδασης, τέχνης, μουσικής, εκπαίδευσης και επιστήμης. Από την έκθεση του CERN και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας μέχρι την Cheap Art και το Mad North Stage Festival, όλα παίζουν και φέτος στη ΔΕΘ. Καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει τη φετινή διοργάνωση, που θα κρύβει μια ενδιαφέρουσα πτυχή για τον καθένα ξεχωριστά.

Πηγή: paseges.gr