Οι Imam Baildi, το νεανικό και επιτυχημένο μουσικό συγκρότημα, γνωστοί για τις μουσικές τους αλχημείες και για το πώς μπερδεύουν το παλιό με το νέο, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας, επισκέφθηκε και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας!

Αφορμή της επίσκεψης, η ανακαίνιση του 1ου ορόφου της Βιβλιοθήκης που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα. Ο νέος χώρος θα προσφέρει νέες δυνατότητες και περισσότερες υπηρεσίες στους κατοίκους της Βέροιας. Θα υπάρχει εργαστήριο με 3Dprinter, χώρος έμπνευσης, σύγχρονο στούντιο ηχογράφησης, εξοπλισμός για την επεξεργασία ήχου και εικόνας, ενυδρείο και άλλα.

imambaildi3

Τη βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Ρένα Μόρφη και τα αδέρφια Λύσανδρος και Ορφέας Φαληρέας. Τα μέλη του συγκροτήματος ενθουσιάστηκαν με τη Βιβλιοθήκη, τον κόσμο που τη χρησιμοποιεί και τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό της Βέροιας. Την προσοχή τους φυσικά, τράβηξε το σύγχρονο στούντιο ηχογράφησης που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες. Το συγκρότημα συνομίλησε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και του έδωσε ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η χρήση του στούντιο από τους λάτρεις της μουσικής και όχι μόνο. Όλοι συμφώνησαν, ότι είναι εξαιρετικό και πολύ χρήσιμο να υπάρχει ένα στούντιο ηχογράφησης για δωρεάν χρήση σε ένα δημόσιο χώρο, όπως η Βιβλιοθήκη.

imambaildi2

Να σημειωθεί, ότι στη συναυλία που έδωσαν στη Βέροια το βράδυ της Τρίτης 29 Ιουλίου, αφιέρωσαν στην βραβευμένη Βιβλιοθήκη το τραγούδι τους «Το Σημείωμα» από τον καινούριο τους δίσκο, ενώ το ενθουσιώδες κοινό της Βέροιας ξέσπασε σε χειροκροτήματα περήφανο για τη Βιβλιοθήκη του.